14 травня 2021 року у НДІ “Украгропромпродуктивність” було проведено майстер-клас для співробітників інституту на тему “Основні етапи проведення наукових досліджень та розрахунок норм праці”.
14 травня 2021 року у НДІ “Украгропромпродуктивність” було проведено майстер-клас для співробітників інституту на тему “Основні етапи проведення наукових досліджень та розрахунок норм праці”.
Старший науковий співробітник НДВ продуктивності та аналітики статистичної звітності у харчовій і переробній промисловості Полонська Ольга Миколаївна на прикладі м’ясопереробної галузі презентувала теоретичні та практичні аспекти нормування праці на підприємствах харчової промисловості, особливості проведення наукових досліджень у виробничих умовах, специфіку методів встановлення норм праці у галузі та інші актуальні питання.
Нормування праці є однією з важливих ланок економічної діяльності підприємств, оскільки сприяє:
- обгрунтованому визначенню необхідної чисельності персоналу;
- встановленню оптимальних співвідношень між витратами та результатами праці;
- виявленню резервів зростання продуктивності праці;
- забезпеченню адекватного рівня оплати праці відповідно до її кількості та якості;
- створенню умов для мотивації персоналу до ефективної праці;
- вдосконаленню організації праці;
- економії витрат трудових ресурсів і у підсумку зниженню собівартості продукції.
21 травня 2021 року у НДІ “Украгропромпродуктивність” буде проведено майстер-клас для співробітників інституту на тему “Основні етапи проведення наукових досліджень та розрахунок норм праці” у галузі рослинництва