15 лютого 2022 року в.о. генерального директора Володимир Івченко та завідувач відділу Олена Зірнзак відвідали виставку «АгроВесна 2022».

15 лютого 2022 року в.о. генерального директора Володимир Івченко та завідувач відділу Олена Зірнзак відвідали виставку «АгроВесна 2022».

«АгроВесна 2022». — міжнародна виставка бізнес-формату, спрямована на просування сучасних технологій у різних галузях сільського господарства.  В рамках виставки відбудуться 15 івентів по тематиках зернового господарства, тваринництва, плодоовочівництва, ягідництва та інших актуальних питання аграрного бізнесу на початку нового 2022 року.

В.о. генерального директора НДІ «Украгропромпродуктивність» Володимир Івченко взяв участь у заході на тему «Зелений курс та сталий розвиток у сільському господарстві – можливості та виклики для України», що відбувся 15.02.2022 року, у гібридному форматі в рамках міжнародної виставки «АгроВесна 2022».

Захід було відкрито виступом Першого заступника Міністра аграрної політики та продовольства України Тараса ВИСОЦКОГО, Надзвичайним і Повноважним Послом Федеративної Республіки Німеччина в Україні пані Анкою Фельдгузен та Парламентським статс-секретарем Федерального міністра продовольства і сільського господарства ФРН,  Д-р. Офелією Нік.

Під час заходу обговорювалися питання запровадження Європейського Зеленого курсу, який передбачає важливі зміни в аграрному виробництві та суттєвий вплив на подальший розвиток торгівлі сільськогосподарською продукцією. Особлива увага приділялась підходу до подальшого розвитку сільського  господарства, який має одночасно враховувати політичне бачення, очікування аграрного бізнесу, рекомендації аграрної науки та потреби сільського населення.

Завідувач відділу інноваційних технологій та цифрових трансформацій НДІ «Украгропромпродуктивність» Олена Зірнзак та науковий співробітник Володимир Борисенко відвідали наступні заходи.

Науково-практичний семінар «Сучасне кролівництво. Як виростити здорове поголів’я»,

Організатор заходу — компанія «БіоТестЛаб» (Україна) за участі виробника повнораціонних кормів компанії «КреМікс» (Україна).

Спікери: кращі експерти зі штучного осіменіння, годівлі, профілактики і лікування кролів, а також кролівники з успішним досвідом присадибного утримання.

Під час заходу учасники отримали корисну інформацію, здійснили  розбір ефективних кейсів, та взяли участь у дискусії,

Семінар «Нідерландські прогресивні технології контролю та управління здоров’ям молодняку ВРХ»,

Під патронатом Посольства Королівства Нідерландів в Україні в особі Радника з питань сільського господарства Реймунда Наутена та асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» відбулося відкриття семінару.

Ключові питання семінару:

Конференція: «GMP+FSA. Можливості розвитку кормової галузі»,

Під час проведення заходу обговорювалися питання:

– регулювання безпеки кормів та харчових продуктів;

– сертифікація GMP+ International;

– технології будівництва кормових заводів;

– вихід на зарубіжні ринки та ін.

Україна являє собою дуже важливий і перспективний ринок для міжнародної спільноти, поширюючи знання про безпеку кормів з метою формування поінформованості про зростаючу роль кормового сектору у виробництві безпечних та якісних продуктів харчування тваринного походження.