Керівництво НДІ «Украгропромпродуктивність» прийняло участь у заході на тему «Система збору аграрної статистики в Україні – потенційна роль громад та німецький досвід»

Керівництво НДІ «Украгропромпродуктивність»  прийняло участь у заході на тему «Система збору аграрної статистики в Україні – потенційна роль громад та німецький досвід»

Виконуючий обов’язки генерального директора НДІ «Украгропромпродуктивність» Влодимир ІВЧЕНКО та завідувача науково-дослідного відділу інноваційних технологій та цифрових трансформацій Олена ЗІРЗНАК прийняли участь у заході на тему «Система збору аграрної статистики в Україні – потенційна роль громад та німецький досвід». Захід відбувся в онлайн-форматі 16.06.2022  під патронатом проекту «Німецько-український агрополітичний діалог».

Метою заходу було обговорення перспектив та підходів для подальшого розвитку аграрної статистики України та визначення потенційної ролі громад.

Олена Зірнзак   презентовала інформацію на тему: «Оцінка спроможності громад щодо збору статистичної інформації (аграрна статистика) та пропозиції щодо вдосконалення збору аграрної статистики  на локальному  рівні».

Співдоповідачем був Олександр Перехожук, Лейбніц – Інститут аграрного розвитку в країнах з перехідною економікою з тематики «Розвиток аграрної статистики, пропозиції та можливості для врахування територіальних громад в системі статистичної звітності України з урахуванням німецького та європейського досвіду».

Володимир Івченко ознайомив аудиторію з науково-дослідною роботою інституту з  питань моніторингу, аналізу та прогнозування розвитку АПК та сільських територій, також проінформував учасників про наукову  розробку «Паспорту сільських об’єднаних територіальних громад» та впровадження програмного забезпечення інтерактивної карти розвитку фермерства в Україні.

В обговоренні прийняли участь представники Державної служби України, наукових установ, представники територіальних громад.