ІV Міжнародна науково-практична дистанційна конференція «Modern problems of science, education and society»

ІV Міжнародна науково-практична дистанційна конференція  «Modern problems of science, education and society»

У роботі ІV Міжнародної науково-практичної дистанційної конференції «Modern problems of science, education and society» («Сучасні проблеми науки, освіти і суспільства»), яка відбулася 19–21 червня 2023 року у м.Києві, взяли участь науковці інституту: Івченко Володимир – в. о. генерального директора, Солошонок Алла – головний науковий співробітник НДВ інноваційних технологій та цифрових трансформацій в галузях АПК, Полонська Ольга – старший науковий співробітник цього ж відділу та Мамочка Анна – науковий співробітник НДВ аналітики та цифровізації.

Серед учасників конференції – представники навчальних закладів і наукових установ з різних країн світу, міжнародні та українські експерти, представники бізнесових і виробничих структур, зарубіжних асоціацій та міжнародних організацій.

Робота відбувалась у 25 секціях різного спрямування. Науковці нашого інституту взяли участь у секції «Економічні науки»  з матеріалами на тему «Сучасний стан ринку зернових та продуктів їх переробки в Україні». Вагомим елементом наповнення державного бюджету нашої країни є ефективність виробництва і збут сільськогосподарської продукції, особливо зернових культур та продуктів їх переробки. Важливо, щоб збільшувалася частка виробництва та реалізації продукції підприємств, які переробляють зерно і виготовляють з нього готові продукти. У такому випадку буде збільшуватись величина доданої вартості, оскільки готова продукція має вищу її частку у порівнянні із сировиною. Зернове господарство України має бути  ефективним і продуктивним, тому необхідно розвивати логістику, розширювати інфраструктуру, створювати необхідні умови для зберігання і переробки зерна.

Всі учасники отримали сертифікати, тези доповіді буде опубліковано у збірнику матеріалів конференції.