Два дні в Німеччині: відвідуємо родинну ферму в Кюльбінгені

Два дні в Німеччині: відвідуємо родинну ферму в Кюльбінгені

Продовжується обмін досвідом науковців НДІ «Украгропромпродуктивність» з колегами з Німеччини.

На другий день відрядження, науковці інституту  разом з колегами по делегації  відвідали одне з фермерських господарств Кюльбінгену. Господарство спеціалізується на землеробстві, свинарстві та вирощування великої рогатої худоби.

«Метою роботи фермерського господарства завжди було створення всеосяжного виробничого ланцюжка – від поля до столу споживача», – зазначив один з власників бізнесу Міхаель Шнайдер.

Науковцям було проведено оглядову екскурсію господарством, з більш детальним ознайомленням із вирощуванням, практичними навиками, досвідом та можливими інвестиціями в свинарську галузь, що були корисним для запозичення  досвіду і використання його в роботі.

Наступного дня, за результатами відвідання господарства було проведено аналіз та обмін думками під час практичного семінару, на якому, серед інших, фахівці НДІ «Украгропромпродуктивність» представили одне з актуальних і проблемних питань в галузі тваринництва – автоматизація системи отримання та обробки первинної інформації під час нормування праці.

Науковим співробітником Сергієм КРАВЦОВИМ здійснена презентація постеру, в якому головною метою  стало би дослідження, аналіз та збір статистичних даних в галузях сільського господарства  завдяки інформаційному продукту прийнятому на державному рівні за досвідом та підтримкою західних партнерів, зокрема Німеччини.

Нагадаємо, що науковці НДІ «Украгропромпродуктивність» розпочали візит до Німеччини в межах участі практичного семінару проекту DAAD, про що можна дізнатися за посиланням.