Актуальні ціни на найбільш уживані харчові продукти у першій декаді вересня 2024 року

Актуальні ціни на найбільш уживані харчові продукти у першій декаді вересня 2024 року

       Про роздрібні ціни на найбільш уживані продукти (різні види хліба, борошно, макаронні вироби, гречана, рисова та інші крупи, соняшникова рафінована олія та цукор) повідомили у НДІ «Украгропромпродуктивність».

Так, станом на 3 вересня 2024 року було проведено моніторинг та аналіз цін на 48 обласних і районних ринках України. У порівнянні з цінами за 20 серпня цього року відбулися такі зміни:

відмічено незначне подорожчання таких видів хлібобулочних виробів:

Ціна знизилася на хліб з борошна пшеничного першого ґатунку – на 0,2 %, і становила 32,31 грн/кг.

На хліб житньо-пшеничний ціна  не змінилася, і становила 32,76 грн/кг.

Найвищі ціни на хліб і хлібобулочні вироби у м. Києві, Київській, Сумській, Херсонській областях, а найнижчі – у Миколаївській, Рівненській, Волинській,  Одеській областях.

       Борошно пшеничне вищого ґатунку подорожчало на 0,5 %, середня ціна цього продукту на обласних і районних ринках становила 19,27 грн/кг. Найвищі ціни зафіксовано у м. Києві, Рівненській, Волинській областях, а найнижчі – у Миколаївській, Херсонській  та Тернопільській  областях.

       Середня ціна на макаронні вироби зросла на 0,2 % – до 32,66 грн/кг (найвища ціна у Харківській області, найнижча – у Закарпатській).

       Середня ціна зросла майже на всі види круп:

       Знизилась середня ціна на крупу гречану до 30,96 грн/кг – на 0,8 % (найвища ціна у Херсонській області, найнижча – у Тернопільській).

Ціна на олію за цей період зросла на 0,9 % і становить 54,78 грн/л. Найвищою ціна була у м. Києві та Харківській області, а найнижчою – у Миколаївській та Одеській областях.

       Середня ціна цукру зросла на 0,1 % (до 33,59 грн/кг). Регіони з найвищою ціною цього продукту – м. Київ та Черкаська область, з найнижчою – Сумська та Рівненська області.

Також в «Украгропромпродуктивності» нагадали про вартість «борщового набору» у першій половині вересня 2024 року.