Запозичення ізраїльського досвіду в технології обробітку ґрунту при захисті рослин

Запозичення ізраїльського досвіду в технології обробітку ґрунту при захисті рослин

Науковці Українського науково-дослідного інституту продуктивності агропромислового комплексу Мінагрополітики  прийняли участь у семінарі “Техніка і технологія обробки при захисті рослин: досвід Держави Ізраїль“, що відбувся 12 грудня 2023 року. Захід був організований Торгово-промисловою палатою України,  Посольством Держави Ізраїль і Торговельно-економічною місією Ізраїлю в Україні, Комітетом підприємців АПК при ТПП України

Було залучено шість провідних компаній та експертів з Ізраїлю, які мають багаторічний досвід у галузі агротехнологій, а також понад 50 представників українських аграрних компаній і холдингів, профільних асоціацій та організацій, наукових установ.

З вітальними словами під час вебінару виступили Валерій Король, Віце-президент ТПП України, та Лірон Фінкельштейн, Заступниця Посла Держави Ізраїль в Україні.

Під час вебінару виступив Борис Бордман, державний референт з механізації та технологій Міністерства сільського господарства Ізраїлю (1991-2016 рр.), Директор консультаційної фірми «Агромеханізація і технології», який прочитав лекцію на тему “Техніка і технологія обробки при захисті рослин” з власними напрацюваннями

Представники ізраїльських компаній поділились досвідом роботи техніки з обробки при захисті сільськогосподарських рослин, інноваційним методом хімічної обробки широкого спектру сільськогосподарських культур у промислових масштабах на засолених ґрунтах, інноваційними методами у сільському господарстві щодо сприяння зменшенню кліматичних ризиків і раціональному використанню водних ресурсів, цінних для пустельного клімату та інше. Досвід ізраїльських компаній буде враховано науковцями інституту при розробці технологічних карт, які плануються у 2024 році.

Нагадаємо, що представники НДІ «Украгропромпродуктивність» взяли участь у семінарі проекту DAAD (Німецька служба академічних обмінів) «Підтримка цифровізації українських аграрних університетів». Про це повідомляє сайт установи.