Покращуємо роботу аграріїв у сфері тваринництва: нові розробки НДІ «Украгропромпродуктивність» за 2023 рік

Покращуємо роботу аграріїв у сфері тваринництва: нові розробки НДІ «Украгропромпродуктивність» за 2023 рік

За 2023 рік НДІ «Украгропромпродуктивність» виконано дослідження нових видів робіт у галузі тваринництва. Про це повідомив генеральний директор Інституту Володимир ІВЧЕНКО.

Серед нових розробок фахівці приділили увагу нормам часу, обробітку, чисельності та виробітку (продуктивності) у таких видах сільськогосподарської діяльності як скотарство, свинарство та приготування кормів.

За звітний період виконано 26 досліджень на нові види робіт у скотарстві, свинарстві та приготуванні кормів. Розроблено 237 нормативів часу, 29 норм часу, 19 норм обслуговування, 17 норм чисельності, 6 норм виробітку (продуктивності).

Як зазначили в НДІ «Украгропромпродуктивність», нові напрацювання включені в основу наукових збірників, а саме:

  1. Методичні положення та норми продуктивності у скотарстві;
  2. Методичні положення та норми продуктивності у свинарстві;
  3. Методичні положення та норми продуктивності на приготування кормів.

На думку Володимира ІВЧЕНКО зазначені вище розробки покращать роботу фермерів, аграрних підприємств усіх форм власності, а також допоможуть оптимізувати свої фінансові витрати під час розрахунків певних видів робіт у тваринництві.

В Інституті наголошують, що в разі необхідності впровадження нових видів робіт, технологій, необхідної чисельності персоналу, технологічних карт та інших норм і нормативів праці на будь-яку техніку чи процеси, установа здатна надавати відповідні послуги та розробки для потреб юридичних осіб і ФОП будь-якої галузі економіки. Свої пропозиції можна надсилати на електронну пошту: ivchenko_vm@ukr.net

Раніше НДІ «Украгропромпродуктивність» повідомляло, що було проведено розробку норм витрат пального для легкового автомобіля «SCKODA SUPER B» 2004 року випуску (об’єм двигуна 1781 см.куб.), трьох колісних тракторів «LOVOL FT504N» (з причепом «2ПТС-4,5» і роторною косилкою «КР-1,65»).