НДІ «Украгропромпродуктивність» взяв участь у Дні Поля «AGRO CHALLENGE» 2024

НДІ «Украгропромпродуктивність» взяв участь у Дні Поля «AGRO CHALLENGE» 2024

       У селі Дослідницьке, Білоцерківського району, Київської області відбувся масштабний захід для підтримки аграріїв – День Поля «AGRO CHALLENGE». Організаторами заходу виступила компанія «AGRO TEAM» спільно з УкрНДІПВТ ім. Л. Погорілого, за підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства України та Київської обласної військової адміністрації.

До Дня поля також долучився представники НДІ «Украгропромпродуктивність», завідувач лабораторії систем економічних нормативів на нову техніку, Валерій ПИВОВАР і науковий співробітник Леся КУКСА. Науковці провели ряд зустрічей і перемовин з учасниками заходу.

Так, серед учасників були присутніми перший заступник голови КОДА Микола БОЙКО, а також представники агропромислових підприємств Київщини і інших областей України та територіальних громад.

У своєму виступі Микола БОЙКО подякував організаторам та всім учасникам, що подія відбувається саме на Київщині, у серці нашої країні. Саме в цьому регіоні сконцентрована найбільша кількість представництв аграрних підприємств.

За словами організаторів, це не просто подія – це виклик майбутнього, де інновації, технології та партнерство зосереджуються в серці українського агросектору.

Під час заходу виставку відвідали майже 2000 відвідувачів. Було проведено семінари, майстер-класи та конференції за ключовими темами розвитку сільського господарства. Понад 180 учасників з усієї України презентували різноманітну сільськогосподарську техніку, обладнання та запасні частини, альтернативні джерела енергії, агро-транспорт, точне землеробство, насіння та ЗЗР. Більш ніж 30 одиниць техніки продемонстрували свою роботу в демо-показі на полі площею 15 га, зокрема, трактори, агрегати для обробітку  ґрунту, сівалки, обприскувачі, комбайни,  тощо.

Присутні мали змогу обговорити актуальні питання щодо вирощування сільськогосподарської продукції, розвитку агропромислового комплексу та поділитися особистим надбаннями у сфері АПК. Окремо аграрії могли придбати продемонстроване обладнання та обмінятися досвідом з колегами.

День поля «AGRO CHALLENGE» цього разу не лише об’єднує сучасні технології, інновації та передові практики в аграрному секторі, але й стає платформою для виклику собі, власній техніці та можливостям.

З деякими фото представленої техніки можна ознайомитися нижче.

 Плуг Lemken EuroDiamant-10 з МЕЗ-330 «Автотрактор»

Глибокорозпушувач GRAND з трактором John Deere-8400R

Глибокорозпушувач Quivogne SSDR BIG 7/30 з трактором CLAAS Xerion-4000

Борона дискова KRATOS-6PG з трактором John Deere-8295R

Культиватор Strip-Master з бункером для добрив Ferti Cart 3500 з трактором Massey Ferguson-8S.265

Універсальний стерньовий культиватор BEDNAR VERSATILL VO 7500 PROFI з трактором CASE IH Magnum 400 AFS Connect

Комбінований агрегат AMAZONE Ceus-6000-2TX з трактором CLAAS Axion 950

Агрегат вертикального обробітку ґрунту KUHN Excelerator 8010XT

Дисковий культиватор Case IH True-Tandem 335 VT Turbo

Дисковий лущильник DEFT – 5

Лущильник дисковий Тарпан + ciвалка 3,0

       Нагадуємо, що НДІ «Украагропромпродуктивність» здійснює послуги з розроблення різних норм і нормативів часу, виробітку, витрат тощо. З розробками Інституту можна ознайомитися за посиланнями тут, тут, тут і тут.