Філією «Волиньагропромпродуктивність» проведено спостереження за процесом випікання батона «Молочний»

Філією «Волиньагропромпродуктивність» проведено спостереження за процесом випікання батона «Молочний»

Для оптимального прогнозування та використання робочого часу зміни та підвищення продуктивності праці на ТзОВ «Волиньагропродукт» м. Ківерці були проведені дослідження на випікання батона «Молочний» вагою 0,450 кг з борошна в/г у електричній ротаційній печі Revent (Німеччина) продуктивністю 288 шт/цикл. Випікала батони один пекар у хлібопекарському цеху на дільниці випікання. Про це повідомляє директорка філії Марина ФАЙДЕВИЧ.

Під час проведення спостережень баланс робочого часу розподілився таким чином: час оперативної роботи пекаря становить 7,26 люд.-год. або 90,7% тривалості зміни; підготовчо-заключний час – 0,25 люд.-год. або 3,1% зміни, особисті потреби – 0,09 люд.-год. (1,2%), на відпочинок було витрачено 0,35 люд.-год. (4,4%).

На випікання батона «Молочний» вагою 0,450 кг з борошна в/г у електричній ротаційній печі Revent (Німеччина) продуктивністю 288 шт./цикл. розраховано операційну норму часу, до складу якої ввійшли 3 елементних нормативи. Впровадження цих норм на дільниці дозволить отримати економію в грошовому еквіваленті – 25560,00 грн, зниження трудомісткості – 70,5 люд.-днів, умовно вивільнити 0,3 ос.

При виконанні дослідження розроблені нормативи будуть використані для наповнення збірника «Методичні положення та норми витрат праці на виробництво хліба і хлібобулочних виробів». Оновлені проекти норм».

 

Раніше ми повідомляли, що НДІ «Украгропромпродуктивність» розроблено норми витрат палива на автомобілі MAN TGM 13.320 AE 534 G та IVEKO DAILY AE 543 G.