Науковці НДІ «Украгропромпродуктивність» взяли участь в платформі «Діалог влади та бізнесу»

Науковці НДІ «Украгропромпродуктивність» взяли участь в платформі  «Діалог влади та бізнесу»

У Полтавському державному аграрному університеті 15 жовтня відбулася презентація Національної програми з агропереробки. Програма спрямована на підтримку аграріїв і модернізацію виробництва для посилення економічної стійкості України. До заходу долучилися науковці Полтавської філії НДІ «Украгропромпродуктивність». Про це повідомляє директорка філії Ганна ІЛЬЇНА.

На регіональній платформі були присутні представники Полтавської ОВА, Мінагрополітики, Держпродспоживслужби, Українського держфонду підтримки фермерських господарств, Об’єднання «Рада сільськогосподарських товаровиробників Полтавської області», Полтавського державного аграрного університету, банківського сфери та бізнесу (майже 200 учасників).

Перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Тарас ВИСОЦЬКИЙ анонсував старт національної програми з агропереробки. Чиновник зауважив, що одним із пріоритетів Мінагрополітики є розвиток як сировинної продукції, так і глибокої переробки харчової.

Начальник Полтавської ОВА Філіп ПРОНІН у своєму виступі, насамперед, приділив увагу нагальним питанням, які виникають у роботі бізнесу, зокрема в переробній промисловості, зробивши акцент на перехід від сировинного виробництва до переробки з доданою вартістю, щоб підвищити ефективність і прибутковість підприємств.

Учасники обговорили можливості взаємодії, які пропонують бізнесу на державному рівні, банківські програми підтримки.

Нагадаємо, що платформу «Діалог влади та бізнесу» створили на виконання доручень Президента України Володимира ЗЕЛЕНСЬКОГО для оперативного вирішення поточних проблемних питань підприємців у кожній області та територіальній громаді на базі Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України.

Щотижня будуть проводити онлайн-зустрічі підприємців із представниками місцевої влади, на яких кожен отримає можливість донести до керівництва краю та представників центральних органів виконавчої влади на місцях свої пропозиції щодо покращення економічного клімату в регіоні, проблемні питання, які негативно впливають на розвиток підприємництва тощо.

Раніше ми повідомляли, що науковці НДІ «Украгропромпродуктивність» відвідали нараду-семінар: «30-ти річчя затвердження волинської м’ясної породи великої рогатої худоби та перспективи розвитку галузі м’ясного скотарства України».