Продуктові ринки Черкащини: тенденції цін станом на кінець червня 2025 року

Філією «Черкасиагропромпродуктивність» проведено дослідження динаміки цін основних продовольчих товарів на ринках міста Черкаси станом на 24 червня 2025 р. Про це повідомила директорка філії Оксана ГАЗІНА.
Аналізуючи цінову динаміку на ринках м. Черкаси, можна відмітити підвищення середніх цін на групу товарів у порівнянні з 10 червня 2025 року, а саме:
- цибуля ріпчаста – 8,02%;
- риба жива – 6,03%;
- ковбаса варена вищого сорту – 4,86%;
- хліб з борошна пшеничного I г – 4,42%;
- борошно пшеничне, в/ґ – 3,19%;
- м’ясо курей (птахофабрика) – 2,81%;
- свинина без кістки – 2,41%;
- крупа манна – 1,85%;
- хліб з борошна пшеничного в/ґ – 1,12%;
- яйця курячі II кат. – 0,79%;
- яйця курячі (птахофабрика) – 0,58%.
Таким чином, найбільше подорожчали цибуля, жива риба, варена ковбаса та хліб.
Що стосується зменшення, то цього разу вартість знизилася на таки види продуктів як:
- картопля 2025 – 159,06%;
- буряк 2025 – 154,60%;
- морква 2025 – 131,60%;
- капуста білокачанна 2025 – 119,54%;
- огірки тепличні/польові – 118,31%;
- томати тепличні/польові – 103,08%;
- крупа гречана – 101,38%.
Найбільше зменшилися в ціні картопля, буряк та морква врожаю 2025 року.
Такі продукти як хліб житньо-пшеничний; батон; макаронні вироби; рис; пшоно; крупа вівсяна; олія соняшникова; цукор; яловичина; яловичина без кістки; свинина; сало; ковбаса варена першого сорту; молоко 2,5%; масло вершкове 72,5%; сир «російський» 50%; сир м’який жирністю 9% та сметана жирністю 15 і 20% поки залишаються без змін.
Раніше ми повідомляли, що Чернігівською філією НДІ «Украгропромпродуктивність» 10 червня 2025 року проведено дослідження динаміки цін на 38 видів продуктів харчування на 2-х ринках міста Чернігова.