Ціни продуктів харчування на ринках Ужгорода: тенденції кінця серпня 2025 року

Філією «Закарпаттяагропромпродуктивність» 26 серпня 2025 р. було проведено дослідження роздрібних цін на двох продуктових ринках м. Ужгорода. Про це повідомляє директорка філії Юдіта КОВАЧ.
Аналізуючи цінову динаміку на ринках м. Ужгорода, можна відмітити підвищення середніх цін на групу товарів у порівнянні з 12 серпнем 2025 року, а саме:
- макаронні вироби – 3,52%;
- сметана жирністю 20% – 2,81%;
- ковбаса варена вищого ґатунку – 2,25%;
- сало – 1,74%;
- яловичина без кістки – 1,65%;
- цукор – 1,52%;
- олія соняшникова – 1,09%;
- свинина без кістки – 1,07%;
- хліб житньо-пшеничний – 0,79%;
- яловичина – 0,51%.
Загалом суттєвих збільшень цін не відбулося, а серед усіх продуктів найбільше подорожчали макаронні вироби, сметана жирністю 20% та ковбаса варена вищого ґатунку.
Що стосується зменшення, то цього разу вартість знизилася на таки види продуктів як:
- буряк – 27,78%;
- томати – 22,01%;
- картопля – 16,92%;
- цибуля – 13,05%;
- морква – 6,95%;
- яйця курячі (птахофабрика) – 1,94%;
- м’ясо курей – 1,22%;
- молоко 2,5% – 0,88%;
- яйця курячі ІІ категорії – 0,56%.
У цьому випадку найбільше падіння ціни прийшлося на буряк та томати.
А от середня ціна залишається поки що не змінною на хліб, борошно пшеничне вищого гатунку, крупу гречану, рис, пшоно, крупу манну, крупу вівсяну, свинину на кістках, ковбасу варену першого гатунку, сметану жирністю 15%.
Раніше ми повідомляли, НДІ «Украгропромпродуктивність» продовжує інформувати про цінові тенденції на закупівлю великої рогатої худоби (ВРХ), свиней і молока в Україні та країнах ЄС.