Ціни на продуктових ринках Чернігова (станом на 26 серпня 2025 року)

Чернігівською філією НДІ «Украгропромпродуктивність» 26 серпня 2025 року проведено дослідження динаміки цін на продукти харчування на 2-х ринках міста Чернігова. Про це повідомила директорка філії Людмила БРАТИЦЯ.
Результати свідчать, що на середину липня порівняно із цінами на 12 серпня 2025 року на ринках міста Чернігова підвищилась вартість продуктів харчування, а саме на:
- хліб з борошна пшеничного 1 гат. — (+1,0%);
- макаронні вироби — (+1,4%);
- олію соняшникову рафіновану — (+12,2%);
- цукор — (+0,1%);
- яблука — (+1,2%);
- огірки — (+2,7%);
- яловичину — (+4,6%);
- яловичину без кістки — (+5,4%);
- свинину без кістки — (+0,9%);
- колбасу варену 1 гат. — (+0,8%);
- м’ясо курей (птахофабрика) — (+1,0%);
- масло вершкове 72,5% — (+1,9%).
Найбільше на середину серпня підвищилися ціни на олію соняшникову рафіновану та яловичину.
Що стосується зниження цін, то падіння вартості відбулося на такі види продуктів як:
- рис — (-0,2%);
- картопля — (-8,1%);
- капуста — білокачанна (-5,4%);
- морква — (-17,0%);
- буряк — (-17,3%);
- цибуля ріпчаста — (-6,3%);
- томати — (-20,0%);
- свинина з кісткою — (-1,1%);
- яйця курячі І кат. — (-7,3%);
- сметана жирністю 15% — (-1,1%);
- сметана жирністю 20% — (-1,1%).
Найбільше на середину серпня знизились ціни на томати, буряк і моркву.
Незмінними залишились ціни на хліб з борошна пшеничного в/г, хліб житньо-пшеничний, батон, борошно пшеничне в/г, крупи гречану, манну, пшоняну та вівсяну, сало, ковбасу варену в/гат., молоко 2,5% у плівці, сир твердий жирністю 50% та сир м’який жирністю 9%.
Раніше ми повідомляли, філією «Закарпаттяагропромпродуктивність» 26 серпня 2025 р. було проведено дослідження роздрібних цін на двох продуктових ринках м. Ужгорода.