Ціни на продуктових ринках Київщини (станом на 23 вересня 2025 року)

Київською філією НДІ «Украгропромпродуктивність» 23 вересня 2025 року проведено дослідження динаміки цін на продукти харчування Київської області. Про це повідомила директорка філії Олена РОСКОКОХА.
Результати свідчать, що на кінець вересня порівняно із цінами на 09.09.2025 на ринках Київської області підвищилась вартість продуктів харчування на:
- яйця курячі II кат. – 13,43%;
- огірки тепличні/польові – 13,01%;
- крупу гречану – 10,38%;
- яйця курячі (птахофабрика) – 6,41%;
- сало – 5,59%;
- капусту білокачанну врожаю 2025 року – 4,65%;
- сметану жирністю 15% – 3,83%;
- крупу манну – 3,77%;
- хліб з борошна пшеничного I г. – 2,65%;
- хліб з борошна пшеничного в/ґ – 2,62%;
- пшоно – 2,59%;
- свинину – 2,09%;
- свинину без кістки – 2,08%;
- сметану жирністю 20% – 1,90%;
- яблука – 1,19%;
- олію соняшникову – 0,96%;
- масло вершкове 72,5% – 0,78%;
- хліб житньо-пшеничний – 0,67%;
- сир «російський» 50% – 0,49%;
- сир м’який жирністю 9% – 0,28%;
- томати тепличні/польові – 0,22%.
Найбільше ціни зросли на яйця курячі II кат., огірки тепличні/польові та крупу гречану.
Що стосується зниження цін, то станом на кінець вересня вартість зменшилася на:
- цибулю ріпчасту – 10,44%;
- картоплю врожаю 2025 року – 7,02%;
- моркву врожаю 2025 року – 4,45%;
- цукор – 0,43%.
Незмінна вартість продуктів харчування залишається на такі види як батон, борошно пшеничне в/ґ, макаронні вироби, рис, крупа вівсяна, буряк врожаю 2025 року, яловичина, яловичина без кістки, ковбаса варена першого сорту, ковбаса варена вищого сорту, м’ясо курей (птахофабрика) та молоко 2,5%.
Раніше ми повідомляли, що Одеською філією НДІ «Украгропромпродуктивність» 23 вересня 2025 року проведено дослідження динаміки цін на продукти харчування міста Одеса.