Ціни на продуктових ринках Ужгорода (станом на 23 вересня 2025 року)
Закарпатською філією НДІ «Украгропромпродуктивність» 23 вересня 2025 року проведено дослідження динаміки цін на продукти харчування міста Ужгород. Про це повідомила директорка філії Юдіта КОВАЧ.
Результати свідчать, що на кінець вересня порівняно із цінами на 09.09.2025 на ринках Ужгорода підвищилась вартість продуктів харчування на:
- капусту білокачанну врожаю 2025 року – 8,54%;
- яйця курячі II кат – 5,74%;
- м’ясо курей (птахофабрика) – 3,53%;
- яйця курячі (птахофабрика) – 2,90%;
- олію соняшникову – 2,90%;
- ковбасу варену першого сорту – 2,58%;
- хліб житньо-пшеничний – 2,18%;
- ковбасу варену вищого сорту – 2,11%;
- батон – 1,91%;
- хліб з борошна пшеничного в/ґ – 1,19%;
- сир твердий 50% – 0,71%.
Найбільше ціни зросли на капусту білокачанна врожаю 2025 року та яйця курячі II кат.
Що стосується зниження цін, то станом на кінець вересня вартість зменшилася на:
- цукор – 2,42%;
- борошно пшеничне в/ґ – 3,06%;
- пшоно – 5,14%;
- крупу манна – 8,56%;
- моркву врожаю 2025 року – 8,76%;
- картоплю врожаю 2025 року – 10,69%;
- томати тепличні/польові – 11,66%;
- яблука – 57,32%.
Як бачимо найбільше подорожали яблука, томати тепличні/польові та картоплю врожаю 2025 року.
Незмінна вартість продуктів харчування залишається на такі види як хліб з борошна пшеничного I г., макаронні вироби, крупу гречану, рис, крупу вівсяну, буряку врожаю 2025 року, цибулю ріпчасту, огірки тепличні/польові, яловичину, яловичину без кістки, свинину, свинину без кістки, сало, молоко 2,5%, масло вершкове 72,5%, сир м’який жирністю 9% , сметану жирністю 15% та сметану жирністю 20%.
Раніше ми повідомляли, що Одеською філією НДІ «Украгропромпродуктивність» 23 вересня 2025 року проведено дослідження динаміки цін на продукти харчування міста Одеса.