Ціни на продуктових ринках Чернігова (станом на 7 жовтня 2025 року)
Чернігівською філією НДІ «Украгропромпродуктивність» 7 жовтня 2025 року проведено дослідження динаміки цін на продукти харчування на 2-х ринках міста Чернігова. Про це повідомила директорка філії Людмила БРАТИЦЯ.
Результати свідчать, що на початок жовтня порівняно із цінами на 23.09.2025 на ринках міста Чернігова підвищилась вартість продуктів харчування, а саме на:
- томати тепличні/польові – 44,45%;
- огірки тепличні/польові – 43,97%;
- яйця курячі (птахофабрика) – 7,83%;
- буряк врожаю 2025 року – 4,66%;
- сало – 4,20%;
- крупу гречану – 4,06%;
- яблука – 3,41%;
- капусту білокачанну врожаю 2025 року – 2,42%;
- м’ясо курей (птахофабрика) – 2,28%;
- свинину без кістки – 2,20%;
- сметану жирністю 20% – 0,29%;
- олію соняшникову – 0,05%.
Найбільше на кінець вересня підвищилися ціни на томати та огірки.
Що стосується зниження цін, то падіння вартості відбулося на такі види продуктів як:
- картопля врожаю 2025 року – 8,59%;
- цибуля ріпчаста – 7,79%;
- морква врожаю 2025 року – 6,93%;
- цукор – 0,88%.
Незмінними залишились ціни таких продуктів як хліб з борошна пшеничного в/ґ, хліб з борошна пшеничного I гат., хліб житньо-пшеничний, батон, борошно пшеничне в/ґ, макаронні вироби, рис, пшоно, крупа манна, крупа вівсяна, яловичина, яловичина без кістки, свинина, ковбаса варена першого сорту, ковбаса варена вищого сорту, молоко 2,5%, масло вершкове 72,5%, сир «російський» 50%, сир м’який жирністю 9% та сметана жирністю 15%.
Раніше ми повідомляли, що НДІ «Украгропромпродуктивність» на початок жовтня оприлюднив ціни на харчові продукти в Україні.