Ціни на продуктових ринках міста Одеса (станом на 7 жовтня 2025 року)
Одеською філією НДІ «Украгропромпродуктивність» 7 жовтня 2025 року проведено дослідження динаміки цін на продукти харчування міста Одеса. Про це повідомляє директор філії Андрій КАРТАКАЙ.
Результати свідчать, що на початок жовтня порівняно із цінами на 23.09.2025 на ринках міста Одеса підвищилась вартість на:
- огірки тепличні/польові – 68,96%;
- томати тепличні/польові – 43,21%;
- сметану жирністю 20% – 28,10%;
- капусту білокачанну врожаю 2025 року – 26,54%;
- картоплю врожаю 2025 року – 20,30%;
- рибу живу – 15,36%;
- сметану жирністю 15% – 14,00%;
- яловичину – 10,26%;
- яловичину без кістки – 9,24%;
- молоко 2,5% – 6,51%;
- буряк врожаю 2025 року – 4,13%;
- м’ясо курей (птахофабрика) – 2,48%;
- моркву врожаю 2025 року – 2,27%;
- яйця курячі II кат. – 2,17%.
Понад половини ціни додали огірки. Також, значно подорожчали томати, сметана жирністю 20% та капуста білокачанна врожаю 2025 року.
У свою чергу, зниження цін на інші продукти не відбулося, тобто незмінною залишилася вартість таких продуктів харчування як хліб з борошна пшеничного в/ґ, хліб з борошна пшеничного I гат., хліб житньо-пшеничний, батон, борошно пшеничне в/ґ, макаронні вироби, крупа гречана, рис, пшоно, крупа манна, крупа вівсяна, олія соняшникова, цукор, цибуля ріпчаста, яблука, свинина, свинина без кістки, сало, ковбаса варена першого сорту, ковбаса варена вищого сорту, яйця курячі (птахофабрика), масло вершкове 72,5%, сир «російський» 50% та сир м’який жирністю 9%.
Раніше ми повідомляли, що Хмельницькою філією НДІ «Украгропромпродуктивність» 7 жовтня 2025 року проведено дослідження динаміки цін на продукти харчування міста Хмельницький.