Ціни на продуктових ринках Кропивницького (станом на 7 жовтня 2025 року)
Кіровоградською філією НДІ «Украгропромпродуктивність» 7 жовтня 2025 року проведено дослідження динаміки цін на продукти харчування міста Кропивницький. Про це повідомила директорка філії Наталія НЕРУБАЙСЬКА.
Результати свідчать, що на початок місяця порівняно із цінами на 23.09.2025 на ринках міста Кропивницький підвищилась вартість продуктів харчування на:
- огірки тепличні/польові – 25,08%;
- рибу живу – 11,80%;
- томати тепличні/польові – 5,65%;
- яйця курячі (птахофабрика) – 5,57%;
- цибулю ріпчасту – 3,65%;
- сало – 3,40%;
- хліб з борошна пшеничного в/ґ – 2,84%;
- батон – 1,90%;
- картоплю врожаю 2025 року – 1,61%;
- яйця курячі ІІ кат. – 0,88%.
Найбільше подорожчали огірки.
Щодо зниження цін, то станом на початок жовтня вартість змінилася тільки на:
- цибулю ріпчасту – 33,14%;
- буряк врожаю 2025 року – 27,45%;
- капусту білокачанну врожаю 2025 року – 18,95%;
- томати тепличні/польові – 12,64%;
- яблука – 11,43%;
- моркву врожаю 2025 року – 10,55%;
- картоплю врожаю 2025 року – 9,00%;
- яйця курячі II кат. – 3,20%;
- яйця курячі (птахофабрика) – 1,48%.
Як бачимо, найбільше цього разу подешевшали цибуля, буряк та капуста.
Незмінна вартість продуктів харчування залишається на такі види як хліб з борошна пшеничного I гат., хліб житньо-пшеничний, борошно пшеничне в/ґ, макаронні вироби, крупа гречана, рис, пшоно, крупа манна, крупа вівсяна, олія соняшникова, цукор, капуста білокачанна врожаю 2025 року, морква врожаю 2025 року, буряк врожаю 2025 року, яловичина без кістки, свинина без кістки, ковбаса варена першого сорту, ковбаса варена вищого сорту, м’ясо курей (птахофабрика), молоко 2,5%, масло вершкове 72,5%, сир твердий 50%, сир м’який жирністю 9%, сметана жирністю 15% та сметана жирністю 20%.
Раніше ми повідомляли, що Вінницькою філією НДІ «Украгропромпродуктивність» 7 жовтня 2025 року проведено дослідження динаміки цін на продукти харчування міста Вінниця.