Ціни на продуктових ринках Ужгорода (станом на 7 жовтня 2025 року)
Закарпатською філією НДІ «Украгропромпродуктивність» 7 жовтня 2025 року проведено дослідження динаміки цін на продукти харчування міста Ужгород. Про це повідомила директорка філії Юдіта КОВАЧ.
Результати свідчать, що на початок жовтня порівняно із цінами на 23.09.2025 на ринках Ужгорода підвищилась вартість продуктів харчування на:
- томати тепличні/польові – 27,13%;
- пшоно – 5,14%;
- капусту білокачанну врожаю 2025 року – 4,65%;
- ковбасу варену вищого сорту – 3,16%;
- яйця курячі II кат. – 2,94%;
- яйця курячі (птахофабрика) – 2,78%;
- свинину – 2,41%;
- крупу гречану – 2,08%;
- яловичину – 0,95%;
- цукор – 0,83%;
- ковбасу варену першого сорту – 0,81%;
- яловичину без кістки – 0,77%.
Цього разу найбільше ціни зросли на томати.
Що стосується зниження цін, то вартість зменшилася на картоплю (-7,45%) та моркву (-20,36%) врожаю 2025 року.
Незмінна вартість продуктів харчування залишається на такі види як хліб з борошна пшеничного в/ґ, хліб з борошна пшеничного I гат., хліб житньо-пшеничний, батон, борошно пшеничне в/ґ, макаронні вироби, рис, крупа манна, крупа вівсяна, олія соняшникова, буряк врожаю 2025 року, цибуля ріпчаста, огірки тепличні/польові, яблука, свинина без кістки, сало, м’ясо курей (птахофабрика), молоко 2,5%, масло вершкове 72,5%, сир твердий 50%, сир м’який жирністю 9%, сметана жирністю 15% та сметана жирністю 20%.
Раніше ми повідомляли, що Одеською філією НДІ «Украгропромпродуктивність» 7 жовтня 2025 року проведено дослідження динаміки цін на продукти харчування міста Одеса.