Ціни на продуктових ринках Київщини (станом на 7 жовтня 2025 року)
Київською філією НДІ «Украгропромпродуктивність» 7 жовтня 2025 року проведено дослідження динаміки цін на продукти харчування Київської області. Про це повідомила директорка філії Олена РОСКОКОХА.
Результати свідчать, що на початок жовтня порівняно із цінами на 23.09.2025 на ринках Київської області підвищилась вартість продуктів харчування на:
- огірки тепличні/польові – 78,06%;
- томати тепличні/польові – 60,68%;
- пшоно – 11,84%;
- яйця курячі (птахофабрика) – 10,68%;
- сало – 7,05%;
- олію соняшникову – 4,35%;
- яловичину без кістки – 1,77%;
- свинину – 1,71%;
- свинину без кістки – 1,50%;
- борошно пшеничне в/ґ – 1,08%.
Найбільше ціни зросли на огірки та томати.
Що стосується зниження цін, то станом на початок жовтня вартість зменшилася на:
- моркву врожаю 2025 року – 33,75%;
- яблука – 28,18%;
- цибулю ріпчасту – 5,71%;
- капусту білокачанну врожаю 2025 року – 2,69%;
- рибу живу – 2,50%;
- картоплю врожаю 2025 року – 1,05%.
Найбільше зменшилась вартість моркви та яблук.
Незмінна вартість продуктів харчування залишається на такі види як хліб з борошна пшеничного в/ґ, хліб з борошна пшеничного I гат., хліб житньо-пшеничний, батон, макаронні вироби, крупа гречана, рис, крупа манна, крупа вівсяна, цукор, буряк врожаю 2025 року, яловичина, ковбаса варена першого сорту, ковбаса варена вищого сорту, м’ясо курей (птахофабрика), молоко 2,5%, масло вершкове 72,5%, сир твердий 50%, сир м’який жирністю 9%, сметана жирністю 15% та сметана жирністю 20%.
Раніше ми повідомляли, що Закарпатською філією НДІ «Украгропромпродуктивність» 7 жовтня 2025 року проведено дослідження динаміки цін на продукти харчування міста Ужгород.