Ціни на продуктових ринках Чернівців (станом на 21 жовтня 2025 року)
Чернівецькою філією НДІ «Украгропромпродуктивність» 21.10.2025 проведено дослідження динаміки цін на продукти харчування міста Чернівці. Про це повідомляє директорка філії Галина ПРИШКО.
Результати свідчать, що станом на 21 жовтня порівняно із цінами на 7 жовтня на ринках міста Чернівці підвищилась вартість переважної більшості продуктів харчування, а саме на:
- огірки тепличні/польові – 36,09%;
- сало – 17,03%;
- томати тепличні/польові – 16,45%;
- яблука – 14,41%;
- рибу живу – 4,66%;
- свинину без кістки – 2,99%;
- крупу гречану – 2,61%;
- яловичину – 2,02%;
- яловичину без кістки – 1,53%;
- ковбасу варену вищого сорту – 1,50%;
- ковбасу варену першого сорту – 1,43%;
- свинину – 1,17%.
Отже, найбільше подорожчали огірки тепличні/польові.
Що стосується зниження цін, то станом на 21 жовтня вартість продуктів харчування не змінювалася.
Незмінна вартість продуктів харчування залишається на такі види як хліб з борошна пшеничного в/ґ, хліб з борошна пшеничного I гат., хліб житньо-пшеничний, батон, борошно пшеничне в/ґ, макаронні вироби, рис, пшоно, крупа манна, крупа вівсяна, олія соняшникова, цукор, картопля врожаю 2025 року, капуста білокачанна врожаю 2025 року, морква врожаю 2025 року, буряк врожаю 2025 року, цибуля ріпчаста, м’ясо курей (птахофабрика), яйця курячі (птахофабрика), яйця курячі II кат., молоко 2,5%, масло вершкове 72,5%, сир твердий 50%, сир м’який, жирністю 9%, сметана жирністю 15% та сметана жирністю 20%.
Раніше ми повідомляли, що Київською філією НДІ «Украгропромпродуктивність»проаналізовано норми продуктивності та витрати палива на пресування соломи з валків з викиданням тюків на стерню за допомогою агрегату «Quadrant-3400» + «Claas 950 Axion».