Ціни на продуктових ринках міста Полтава (станом на 22 жовтня 2025 року)
Полтавською філією НДІ «Украгропромпродуктивність» 22 жовтня 2025 року проведено дослідження динаміки цін на продукти харчування міста Полтава. Про це повідомляє директорка філії Ганна ІЛЬЇНА.
Аналіз цін у порівнянні з їх вартістю станом на 07.10.2025 засвідчив про збільшення ціни на:
- огірки тепличні/польові – 98,42%;
- томати тепличні/польові – 42,51%;
- сало – 29,76%;
- крупу гречану – 6,50%;
- буряк врожаю 2025 року – 2,97%;
- м’ясо курей (птахофабрика) – 1,99%;
- сир м’який жирністю 9% – 1,63%;
- олію соняшникову – 1,50%;
- яйця курячі (птахофабрика) – 1,29%;
- борошно пшеничне в/ґ – 1,19%;
- хліб житньо-пшеничний – 1,17%;
- макаронні вироби – 0,78%;
- батон – 0,62%;
- хліб з борошна пшеничного в/ґ – 0,58%;
- хліб з борошна пшеничного I гат. – 0,32%.
Отже, найбільше подорожчали огірки тепличні/польові та томати тепличні/польові.
Зменшення ціни відбулося лише на моркву врожаю 2025 року (-8,77%), яблука (-6,08%), цибулю ріпчасту (-5,75%) та картоплю врожаю 2025 року (1,14%).
Незмінними залишаються ціни таких продуктів харчування як рис, пшоно, крупа манна, крупа вівсяна, цукор, капуста білокачанна врожаю 2025 року, яловичина без кістки, свинина, свинина без кістки, ковбаса варена першого сорту, ковбаса варена вищого сорту, молоко 2,5%, масло вершкове 72,5%, сир твердий 50%, сметана жирністю 15% та сметана жирністю 20%.
Раніше ми повідомляли, що Рівненською філією НДІ «Украгропромпродуктивність» 21 жовтня 2025 року проведено дослідження динаміки цін на продукти харчування міста Рівне.