Ціни на продуктових ринках міста Дніпро (станом на 21 жовтня 2025 року)
Дніпропетровською філією НДІ «Украгропромпродуктивність» 21 жовтня 2025 року проведено дослідження динаміки цін на продукти харчування міста Дніпро. Про це повідомила директорка філії Ірина МАСЛОВА.
Результати свідчать, що на кінець жовтня порівняно із цінами на 07.10.2025 на ринках м. Дніпро підвищилась вартість продуктів харчування на:
- картоплю врожаю 2025 року – 18,29%;
- яйця курячі II кат. – 10,97%;
- молоко 2,5% – 10,49%;
- яйця курячі (птахофабрика) – 9,44%;
- буряк врожаю 2025 року – 6,08%;
- свинину – 5,25%;
- огірки тепличні/польові – 4,87%;
- свинину без кістки – 4,61%;
- м’ясо курей (птахофабрика) – 2,84%;
- пшоно – 1,85%;
- хліб з борошна пшеничного I гат. – 1,80%;
- сметану жирністю 15% – 1,63%;
- хліб з борошна пшеничного в/ґ – 1,61%;
- яловичину – 1,43%;
- батон – 1,35%;
- сметану жирністю 20% – 0,79%;
- рибу живу – 0,67%;
- масло вершкове 72,5% – 0,63%;
- сало – 0,60%;
- ковбасу варену вищого сорту – 0,45%;
- яловичину без кістки – 0,35%.
Найбільше з усіх продуктів харчування подорожчала картопля врожаю 2025 року.
Що стосується зниження цін, то станом на кінець вересня вартість зменшилася на:
- цибулю ріпчасту – 10,12%;
- цукор – 5,53%;
- капусту білокачанну врожаю 2025 року – 4,71%;
- яблука – 4,31%.
Незмінна вартість продуктів харчування залишається на такі види як хліб житньо-пшеничний, борошно пшеничне в/ґ, макаронні вироби, крупа гречана, рис, крупа манна, олія соняшникова, морква врожаю 2025 року, томати тепличні/польові, ковбаса варена першого сорту та сир твердий 50%.
Раніше ми повідомляли, що Київською філією НДІ «Украгропромпродуктивність» 21 жовтня 2025 року проведено дослідження динаміки цін на продукти харчування Київської області.