Ціни на продуктових ринках Волині (станом на 21 жовтня 2025 року)
Волинською філією НДІ «Украгропромпродуктивність» 21 жовтня 2025 року проведено дослідження динаміки цін на продукти харчування міста Луцька. Про це повідомила директорка філії Марина ФАЙДЕВИЧ.
Результати свідчать, що на кінець місяця порівняно із цінами на 07.10.2025 на ринках міста Луцька підвищилась вартість продуктів харчування на:
- томати тепличні/польові – 139,29%;
- огірки тепличні/польові – 89,57%;
- капусту білокачанну врожаю 2025 року – 61,89%;
- моркву врожаю 2025 року – 22,17%;
- яйця курячі II кат. – 16,84%;
- сметану жирністю 15% – 6,56%;
- сало – 5,48%;
- м’ясо курей (птахофабрика) – 5,25%;
- яйця курячі (птахофабрика) – 5,11%;
- сметану жирністю 20% – 4,87%;
- молоко 2,5% – 3,56%;
- олію соняшникову – 2,84%;
- масло вершкове 72,5% – 2,63%;
- рибу живу – 1,09%;
- сир м’який жирністю 9% – 0,89%;
- буряк врожаю 2025 року – 0,88%.
Найбільше ціна підвищилася на томати, огірки та капусту білокачанну врожаю 2025 року.
Що стосується зниження цін, то станом на початок жовтня вартість зменшилася на картоплю врожаю 2025 року (-11,70%) та цибулю ріпчасту (-2,14%).
Незмінна вартість продуктів харчування залишається на такі види як хліб з борошна пшеничного в/ґ, хліб з борошна пшеничного I г., хліб житньо-пшеничний, батон, борошно пшеничне в/ґ, макаронні вироби, крупа гречана, рис, пшоно, крупа манна, крупа вівсяна, цукор, яблука, яловичина, яловичина без кістки, свинина, свинина без кістки, ковбаса варена першого сорту, ковбаса варена вищого сорту та сир твердий 50%.
Раніше ми повідомляли, що Кіровоградською філією НДІ «Украгропромпродуктивність» 22 жовтня 2025 року проведено дослідження динаміки цін на продукти харчування міста Кропивницький.