Ціни на продуктових ринках Київщини (станом на 11 листопада 2025 року)
Київською філією НДІ «Украгропромпродуктивність» 11 листопада 2025 року проведено дослідження динаміки цін на продукти харчування Київської області. Про це повідомила директорка філії Олена РОСКОКОХА.
Результати свідчать, що станом на 21.10.2025 порівняно із цінами 21.10.2025 на ринках Київської області підвищилась вартість продуктів харчування на:
- томати тепличні/польові – 108,22%;
- огірки тепличні/польові – 48,38%;
- яблука – 24,49%;
- масло вершкове 72,5% – 14,03%;
- сметану жирністю 15% – 10,33%;
- хліб з борошна пшеничного I гат. – 9,29%;
- сир м’який жирністю 9% – 6,99%;
- яйця курячі (птахофабрика) – 6,73%;
- сметану жирністю 20% – 5,09%;
- рибу живу – 3,64%;
- хліб з борошна пшеничного в/ґ – 3,05%;
- хліб житньо-пшеничний – 2,27%;
- борошно пшеничне, в/ґ – 2,02%;
- батон – 1,65%.
Цього разу найбільше подорожчали томати тепличні/польові.
Що стосується зниження цін, то вартість зменшилася на:
- капусту білокачанну врожаю 2025 року – 29,75%;
- ковбасу варену вищого сорту – 14,15%;
- цибулю ріпчасту – 12,72%;
- крупу вівсяну – 9,65%;
- пшоно – 9,41%;
- картоплю врожаю 2025 року – 7,97%;
- молоко 2,5% – 6,01%;
- сало – 5,12%;
- свинину без кістки – 3,83%;
- крупу гречану – 3,81%;
- сир твердий 50% – 3,79%;
- олію соняшникову – 3,68%;
- м’ясо курей (птахофабрика) – 3,64%;
- цукор – 2,40%;
- рис – 1,61%.
Найбільше цього разу подешевшала капуста білокачанна врожаю 2025 року.
Незмінна вартість продуктів харчування залишається на такі види як макаронні вироби, крупа манна, морква врожаю 2025 року, буряк врожаю 2025 року, яловичина, яловичина без кістки, свинина та ковбаса варена першого сорту.
Раніше ми повідомляли, що Миколаївською філією НДІ «Украгропромпродуктивність» 11 листопада 2025 року проведено дослідження динаміки цін на продукти харчування міста Миколаїв.