Ціни на продуктових ринках міста Полтава (станом на 11 листопада 2025 року)
Полтавською філією НДІ «Украгропромпродуктивність» 11 листопада 2025 року проведено дослідження динаміки цін на продукти харчування міста Полтава. Про це повідомляє директорка філії Ганна ІЛЬЇНА.
Аналіз вартості продуктів у порівнянні з 22.10.2025 засвідчив про збільшення ціни на:
- томати тепличні/польові – 68,79%;
- яйця курячі (птахофабрика) – 14,49%;
- сир м’який жирністю 9% – 4,33%;
- сир твердий 50% – 2,93%;
- ковбасу варену першого сорту – 1,18%;
- олію соняшникову – 1,04%;
- батон – 0,64%;
- борошно пшеничне в/ґ – 0,55%;
- огірки тепличні/польові – 0,34%.
Отже, найбільше подорожчали томати тепличні/польові.
Зменшення ціни відбулося лише на яблука (-6,91%), цибулю ріпчасту (-4,63%), м’ясо курей (птахофабрика) (-4,01%), капусту білокачанну врожаю 2025 року (-2,67%) (-8,77%) та картоплю врожаю 2025 року (-1,00%).
Незмінними залишаються ціни таких продуктів харчування як крупа гречана, буряк врожаю 2025 року, сало, хліб житньо-пшеничний, макаронні вироби, хліб з борошна пшеничного в/ґ, хліб з борошна пшеничного I гат., рис, пшоно, крупа манна, крупа вівсяна, цукор, яловичина без кістки, свинина, свинина без кістки, ковбаса варена вищого сорту, молоко 2,5%, масло вершкове 72,5%, моркву врожаю 2025 року, сметана жирністю 15% та сметана жирністю 20%.
Раніше ми повідомляли, що Закарпатською філією НДІ «Украгропромпродуктивність» розроблено тимчасові змінні норми продуктивності та витрати палива на осінню оранку стерні агрегатом «New Holland T-7030 + EurOpal 9 (4+1)».