Ціни на продуктових ринках Ужгорода (станом на 11 листопада 2025 року)
Закарпатською філією НДІ «Украгропромпродуктивність» 11 листопада 2025 року проведено дослідження динаміки цін на продукти харчування міста Ужгород. Про це повідомила директорка філії Юдіта КОВАЧ.
Результати свідчать, що станом на 11.11.2025 порівняно із цінами 21.10.2025 на ринках Ужгорода підвищилась вартість продуктів харчування на:
- картоплю врожаю 2025 року – 13,62%;
- капусту білокачанну врожаю 2025 року – 8,54%;
- свинину без кістки – 3,25%;
- крупу гречану – 3,04%;
- хліб з борошна пшеничного I гат. – 2,78%;
- хліб з борошна пшеничного в/ґ – 2,51%;
- крупу манну – 2,24%;
- сир твердий 50% – 2,18%;
- сало – 2,02%;
- хліб житньо-пшеничний – 1,44%;
- олію соняшникову – 1,13%;
- макаронні вироби – 0,71%;
- батон – 0,49%.
Цього разу найбільше ціни зросли на картоплю та капусту білокачанну врожаю 2025 року.
Що стосується зниження цін, то вартість зменшилася на огірки тепличні/польові (-5,26%) та томати тепличні/польові (-3,56%).
Незмінна вартість продуктів харчування залишається на такі види як борошно пшеничне в/ґ, рис, пшоно, крупа вівсяна, цукор, морква врожаю 2025 року, буряк врожаю 2025 року, цибуля ріпчаста, яблука, яловичина, яловичина без кістки, свинина, ковбаса варена першого сорту, ковбаса варена вищого сорту, м’ясо курей (птахофабрика), яйця курячі (птахофабрика), яйця курячі II кат., молоко 2,5%, масло вершкове 72,5%, сир м’який, жирністю 9%, сметана жирністю 15% і сметана жирністю 20%.
Раніше ми повідомляли, що Полтавською філією НДІ «Украгропромпродуктивність» 11 листопада 2025 року проведено дослідження динаміки цін на продукти харчування міста Полтава.