Ціни на продуктових ринках Миколаєва (станом на 25 листопада 2025 року)
Миколаївською філією НДІ «Украгропромпродуктивність» 25 листопада 2025 року проведено дослідження динаміки цін на продукти харчування міста Миколаїв. Про це повідомляє директорка філії Наталія ГОРДІЮК.
Результати свідчать, що 25.11.2025 порівняно із цінами на 11.11.2025 на ринках міста Миколаїв підвищилась вартість продуктів харчування на:
- томати тепличні/польові – 25,92%;
- рибу живу – 23,19%;
- м’ясо курей (птахофабрика) – 14,67%;
- крупу гречану – 0,47%;
- борошно пшеничне в/ґ – 0,04%.
У свою чергу, найбільше подешевшали такі види товарів як:
- сир м’який жирністю 9% – 108,98%;
- лимон – 54,87%;
- хурма – 49,67%;
- сметана жирністю 15% – 32,13%;
- яйця курячі II кат. – 26,26%;
- капуста білокачанна врожаю 2025 року – 22,25%;
- ковбаса варена першого сорту – 19,27%;
- яблука – 16,90%;
- сир твердий 50% – 14,31%;
- морква врожаю 2025 року – 13,25%;
- буряк врожаю 2025 року – 12,45%;
- молоко 2,5% – 11,93%;
- цибуля ріпчаста – 11,55%;
- яловичина без кістки – 7,61%;
- ковбаса варена вищого сорту – 6,92%;
- картопля врожаю 2025 року – 5,74%;
- свинина – 5,09%;
- яловичина – 5,04%;
- цукор – 4,38%;
- пшоно – 3,78%;
- крупа вівсяна – 3,29%;
- свинина без кістки – 3,11%;
- огірки тепличні/польові – 2,88%;
- сало – 2,66%;
- хліб з борошна пшеничного в/ґ – 2,40%;
- хліб житньо-пшеничний – 2,39%;
- крупа манна – 1,96%;
- батон – 1,80%;
- рис – 1,71%;
- хліб з борошна пшеничного I гат. – 1,27%;
- макаронні вироби – 1,27%;
- олія соняшникова – 0,11%.
Раніше ми повідомляли, що філією «Сумиагропромпродуктивність» здійснено аналіз цін на харчові продукти станом на 25 листопада 2025 року на двох ринках Сумщини.