Ціни на продуктових ринках міста Полтава (станом на 25 листопада 2025 року)
Полтавською філією НДІ «Украгропромпродуктивність» 25 листопада 2025 року проведено дослідження динаміки цін на продукти харчування міста Полтава. Про це повідомляє директорка філії Ганна ІЛЬЇНА.
Аналіз вартості продуктів у порівнянні з 11.11.2025 засвідчив про збільшення ціни на:
- крупу гречану – 17,53%;
- пшоно – 12,76%;
- картоплю врожаю 2025 року – 6,33%;
- крупу манну – 5,47%;
- сало – 5,34%;
- моркву врожаю 2025 року – 4,63%;
- буряк врожаю 2025 року – 3,62%;
- огірки тепличні/польові – 2,67%;
- рис – 2,19%;
- олію соняшникову – 1,77%;
- батон – 1,63%;
- макаронні вироби – 0,78%.
Отже, найбільше подорожчали крупа гречана та пшоно.
У свою чергу, зменшення ціни відбулося на:
- хурму – 107,98%;
- сир м’який жирністю 9% – 100,18%;
- сметану жирністю 15% – 23,09%;
- сир твердий 50% – 17,84%;
- яблука – 12,06%;
- м’ясо курей (птахофабрика) – 11,31%;
- свинину без кістки – 7,27%;
- свинину – 1,94%.
Найбільше подешевшали хурма та сир м’який жирністю 9%.
Незмінними залишаються ціни таких продуктів харчування як хліб з борошна пшеничного в/ґ, хліб з борошна пшеничного I гат., хліб житньо-пшеничний, борошно пшеничне в/ґ, крупа вівсяна, цукор, капуста білокачанна врожаю 2025 року, цибуля ріпчаста, томати тепличні/польові, яловичина без кістки, ковбаса варена першого сорту та ковбаса варена вищого сорту.
Раніше ми повідомляли, що Миколаївською філією НДІ «Украгропромпродуктивність» 25 листопада 2025 року проведено дослідження динаміки цін на продукти харчування міста Миколаїв.