Ціни на продуктових ринках Київщини (станом на 25 листопада 2025 року)
Київською філією НДІ «Украгропромпродуктивність» 25 листопада 2025 року проведено дослідження динаміки цін на продукти харчування Київської області. Про це повідомила директорка філії Олена РОСКОКОХА.
Результати свідчать, що станом на 25.11.2025 порівняно із цінами 11.11.2025 на ринках Київської області підвищилась вартість продуктів харчування на:
- пшоно – 8,37%;
- яйця курячі II кат. – 6,62%;
- сало – 5,87%;
- свинину – 3,39%;
- огірки тепличні/польові – 2,84%;
- яловичину – 2,47%;
- олію соняшникову – 2,28%;
- томати тепличні/польові – 1,87%;
- свинину без кістки – 1,70%;
- крупу гречану – 1,38%.
Що стосується зниження цін, то вартість зменшилася на:
- хурму – 57,27%;
- сир м’який жирністю 9% – 54,56%;
- сир твердий 50% – 50,14%;
- лимон – 35,04%;
- сметану жирністю 15% – 23,44%;
- капусту білокачанну врожаю 2025 року – 17,43%;
- рибу живу – 14,47%;
- яблука – 13,62%;
- картоплю врожаю 2025 року – 6,76%;
- цукор – 4,35%;
- буряк врожаю 2025 року – 4,23%;
- моркву врожаю 2025 року – 1,74%;
- рис – 1,34%;
- м’ясо курей (птахофабрика) – 1,22%;
- яловичину без кістки – 0,74%.
Найбільше цього разу подешевшала хурма, сир м’який жирністю 9% та сир твердий 50%.
Незмінна вартість продуктів харчування залишається на такі види як хліб з борошна пшеничного в/ґ, хліб з борошна пшеничного I гат., хліб житньо-пшеничний, батон, борошно пшеничне в/ґ, макаронні вироби, крупа манна, крупа вівсяна, цибуля ріпчаста, ковбаса варена першого сорту та ковбаса варена вищого сорту.
Раніше ми повідомляли, що Харківською філією НДІ «Украгропромпродуктивність» 25 листопада 2025 року проведено дослідження динаміки цін на продукти харчування міста Харків.