Ціни на продуктових ринках Вінниці (станом на 25 листопада 2025 року)
Вінницькою філією НДІ «Украгропромпродуктивність» 25 листопада 2025 року проведено дослідження динаміки цін на продукти харчування міста Вінниця. Про це повідомив директор філії Юрій ЗАПРИЛЮК.
Результати свідчать, що порівняно із цінами 11.11.2025 на ринках Вінниці вартість продуктів харчування підвищилась на:
- рибу живу – 39,54%;
- томати тепличні/польові – 14,12%;
- картоплю врожаю 2025 року – 9,60%;
- огірки тепличні/польові – 8,85%;
- сало – 5,47%;
- свинину – 5,26%;
- свинину без кістки – 3,43%;
- буряк врожаю 2025 року – 1,37%;
- хліб з борошна пшеничного I гат. – 1,35%;
- ковбасу варену вищого сорту – 1,32%;
- яловичину – 1,29%;
- крупу вівсяну – 1,05%;
- ковбасу варену першого сорту – 1,05%;
- пшоно – 0,66%;
- крупу манну – 0,65%;
- олію соняшникову – 0,42%;
- рис – 0,29%.
Цього разу найбільше подорожчала риба жива.
Що стосується зниження цін, то вартість зменшилася на:
- сир м’який жирністю 9% – 86,29%;
- хурму – 65,71%;
- сметану жирністю 15% – 34,12%;
- молоко 2,5% – 33,09%;
- лимон – 21,37%;
- цибулю ріпчасту – 14,47%;
- яйця курячі II кат. – 13,53%;
- цукор – 12,33%;
- сир твердий 50% – 4,61%;
- капусту білокачанну врожаю 2025 року – 4,17%;
- яблука – 2,39%;
- яловичину без кістки – 2,20%;
- борошно пшеничне в/ґ – 0,72%.
Найбільше подешевшали сир м’який жирністю 9% та хурма.
Незмінними залишаються ціни на такі види харчових продуктів як хліб з борошна пшеничного в/ґ, хліб житньо-пшеничний, батон, макаронні вироби, крупа гречана, морква врожаю 2025 року та м’ясо курей (птахофабрика).
Раніше ми повідомляли, що Полтавською філією НДІ «Украгропромпродуктивність» 25 листопада 2025 року проведено дослідження динаміки цін на продукти харчування міста Полтава.