Ціни на продуктових ринках Чернігова (станом на 9 грудня 2025 року)
Чернігівською філією НДІ «Украгропромпродуктивність» 9 грудня 2025 року проведено дослідження динаміки цін на продукти харчування на 2-х ринках міста Чернігова. Про це повідомила директорка філії Людмила БРАТИЦЯ.
Результати свідчать, що порівняно із цінами на 25.11.2025 на ринках міста Чернігова підвищилась вартість продуктів харчування, а саме на:
- яйця курячі (птахофабрика) – 7,43%;
- свинину – 4,90%;
- пшоно – 4,50%;
- картоплю врожаю 2025 року – 4,46%;
- батон – 3,76%;
- грушу – 3,18%;
- хурму – 3,09%;
- томати тепличні/польові – 2,42%;
- яловичину – 2,41%;
- яловичину без кістки – 2,22%;
- сливу – 1,86%;
- хліб з борошна пшеничного i г – 1,48%;
- хліб з борошна пшеничного в/ґ – 1,10%;
- хліб житньо-пшеничний – 0,72%;
- лимон – 0,56%.
Найбільше підвищилася ціна на яйця курячі (птахофабрика).
Що стосується зниження цін, то падіння вартості відбулося на:
- огірки тепличні/польові – 12,79%;
- мандарин – 7,45%;
- апельсин – 6,84%;
- сир м’який жирністю 9% – 6,83%;
- ківі – 6,67%;
- гранат – 4,27%;
- цукор – 3,74%;
- капусту білокачанну врожаю 2025 року – 3,65%;
- моркву врожаю 2025 року – 3,26%;
- буряк врожаю 2025 року – 3,21%;
- масло вершкове 72,5% – 2,47%;
- яблука – 1,73%;
- рибу живу – 0,66%;
- сир твердий 50% – 0,62%;
- крупу гречану – 0,03%.
Як бачимо найбільше ціна знизилася на огірки тепличні/польові.
Незмінними залишились ціни таких продуктів як борошно пшеничне в/ґ, макаронні вироби, рис, крупа манна, крупа вівсяна, олія соняшникова, цибуля ріпчаста, свинина без кістки, сало, ковбаса варена першого сорту, ковбаса варена вищого сорту, м’ясо курей (птахофабрика), молоко 2,5%, сметана жирністю 15%, сметана жирністю 20% та виноград.
Раніше ми повідомляли, що Дніпропетровською філією НДІ «Украгропромпродуктивність» 25 листопада 2025 року проведено дослідження динаміки цін на продукти харчування міста Дніпро.