Ціни на продуктових ринках міста Одеса (станом на 9 грудня 2025 року)
Одеською філією НДІ «Украгропромпродуктивність» 9 грудня 2025 року проведено дослідження динаміки цін на продукти харчування міста Одеса. Про це повідомляє директор філії Андрій КАРТАКАЙ.
Результати свідчать, що порівняно із цінами на 25.11.2025 на ринках міста Одеса підвищилась вартість на:
- грушу – 79,49%;
- моркву врожаю 2025 року – 21,97%;
- буряк врожаю 2025 року – 21,97%;
- томати тепличні/польові – 19,28%;
- капусту білокачанну врожаю 2025 року – 18,77%;
- хліб житньо-пшеничний – 17,65%;
- крупу гречану – 15,40%;
- макаронні вироби – 14,96%;
- крупу манну – 13,28%;
- сметану жирністю 15% – 12,98%;
- картоплю врожаю 2025 року – 12,38%;
- крупу вівсяну – 10,58%;
- рибу живу – 7,34%;
- пшоно – 6,89%;
- хліб з борошна пшеничного в/ґ – 6,71%;
- ковбасу варену вищого сорту – 6,67%;
- яйця курячі (птахофабрика) – 6,22%;
- сметану жирністю 20% – 5,78%;
- лимон – 5,19%;
- виноград – 4,56%;
- яйця курячі II кат. – 4,32%;
- мандарин – 3,49%;
- батон – 3,27%;
- хліб з борошна пшеничного I гат. – 2,89%;
- сливу – 2,24%.
Найбільше подорожчала груша.
У свою чергу, зниження ціни відбулося тільки на сало (-9,62%).
Незмінною залишилася вартість таких продуктів харчування як борошно пшеничне в/ґ, рис, олія соняшникова, цукор, цибуля ріпчаста, огірки тепличні/польові, яблука, яловичина, яловичина без кістки, свинина, свинина без кістки, ковбаса варена першого сорту, м’ясо курей (птахофабрика), молоко 2,5%, масло вершкове 72,5%, сир твердий 50%, сир м’який жирністю 9% , хурма, апельсин, ківі та гранат.
Раніше ми повідомляли, що Харківською філією НДІ «Украгропромпродуктивність» 9 грудня 2025 року проведено дослідження динаміки цін на продукти харчування міста Харків.