Ціни на продуктових ринках Чернігова (станом на 11 листопада 2025 року)
Чернігівською філією НДІ «Украгропромпродуктивність» 11 листопада 2025 року проведено дослідження динаміки цін на продукти харчування на 2-х ринках міста Чернігова. Про це повідомила директорка філії Людмила БРАТИЦЯ.
Результати свідчать, що станом на 11.11.2025 порівняно із цінами на 21.10.2025 на ринках міста Чернігова підвищилась вартість продуктів харчування, а саме на:
- сир м’який жирністю 9% – 20,63%;
- томати тепличні/польові – 18,20%;
- яйця курячі (птахофабрика) – 8,50%;
- хліб з борошна пшеничного I гат. – 4,53%;
- хліб з борошна пшеничного в/ґ – 3,46%;
- молоко 2,5% – 3,42%;
- картоплю врожаю 2025 року – 3,01%;
- рис – 2,08%;
- пшоно – 2,05%;
- ковбасу варену вищого сорту – 1,91%;
- батон – 1,39%;
- хліб житньо-пшеничний – 1,28%;
- сметану жирністю 15% – 1,15%;
- крупу гречану – 1,13%;
- м’ясо курей (птахофабрика) – 0,82%;
- ковбасу варену першого сорту – 0,77%;
- олію соняшникову – 0,57%;
- борошно пшеничне в/ґ – 0,13%;
- сметану жирністю 20% – 0,01%.
Найбільше підвищилися ціни на сир м’який жирністю 9% та томати.
Що стосується зниження цін, то падіння вартості відбулося на такі види продуктів як:
- рибу живу – 12,31%;
- цибулю ріпчасту – 7,45%;
- огірки тепличні/польові – 6,56%;
- сало – 3,93%;
- капусту білокачанну врожаю 2025 року – 3,29%;
- яблука – 2,67%;
- свинину – 2,41%;
- свинина без кістки – 2,07%;
- цукор – 0,55%.
Як бачимо найбільше ціна знизилася на рибу живу.
Незмінними залишились ціни таких продуктів як макаронні вироби, крупа вівсяна, буряк врожаю 2025 року, морква врожаю 2025 року, яловичина, яловичина без кістки, масло вершкове 72,5% та сир твердий 50%.
Раніше ми повідомляли, що НДІ «Украгропромпродуктивність» проаналізував ринок молочної продукції станом на 11 листопада 2025 року.