Ціни на продуктових ринках Чернігова (станом на 15 липня 2025 року)

Чернігівською філією НДІ «Украгропромпродуктивність» 15 липня 2025 року проведено дослідження динаміки цін на продукти харчування на 2-х ринках міста Чернігова. Про це повідомила директорка філії «Чернігівагропромпродуктивність» Людмила БРАТИЦЯ.
Результати свідчать, що на середину липня порівняно із цінами на 24 червня 2025 року на ринках міста Чернігова підвищилась вартість продуктів харчування, а саме:
- хліб з борошна пшеничного 1 г — (+0,6%);
- хліб житньо-пшеничний — (+1,0%);
- батон — (+0,4%);
- крупу манну — (+3,8%);
- яловичину — (+1,2%);
- яловичину без кістки — (+1,0%);
- свинину — (+2,0%);
- свинину без кістки — (+1,7%);
- сало — (+7,3%);
- ковбаса варена в/гат. — (+0,4%);
- мясо курей (птахофабрика) — (+3,1%);
- яйця курячі І кат. — (+3,3%).
Найбільше у липні підвищилися ціни на яйця курячі 1 кат., крупу манну та сало.
Що стосується зниження цін, то падіння вартості відбулося на такі види продуктів як:
- крупу гречану — (-1,9%);
- рис — (-0,5%);
- пшоно — (-1,6%);
- олія соняшникова рафінована — (-0,6);
- цукор — (-3,1%);
- картоплю урожай 2025 р. — (-27,4%);
- капуста урожай 2025 р. — (-23,5%);
- морква урожай 2025 р. — (-34,6%);
- буряк урожай 2025 р. — (-29,3%);
- цибуля — (-9,0%);
- помідори — (-25,6%);
- огірки — (-9,4%);
- сир м’який жирністю 9% — (-2,5%).
Найбільше у липні знизились ціни на картоплю, буряк та моркву.
Незмінними залишились ціни на хліб з борошна пшеничного в/г, борошно пшеничне в/г, макаронні вироби, крупу вівсяну, ковбасу варену в/г, молоко 2,5% у плівці, масло вершкове 72,5%, сир твердий жирністю 50%, сметану жирністю 15 і 20%.
Раніше ми повідомляли, що Полтавською філією НДІ «Украгропромпродуктивність» розроблено тимчасові норми праці на обслуговування коней Новоолександрівської ваговозної породи.