Ціни на продуктових ринках Чернігова (станом на 21 жовтня 2025 року)
Чернігівською філією НДІ «Украгропромпродуктивність» 21 жовтня 2025 року проведено дослідження динаміки цін на продукти харчування на 2-х ринках міста Чернігова. Про це повідомила директорка філії Людмила БРАТИЦЯ.
Результати свідчать, що станом на 21 жовтня порівняно із цінами на 07.10.2025 на ринках міста Чернігова підвищилась вартість продуктів харчування, а саме на:
- огірки тепличні/польові – 79,58%;
- томати тепличні/польові – 36,64%;
- яйця курячі (птахофабрика) – 12,83%;
- буряк врожаю 2025 року – 11,78%;
- сало – 6,43%;
- сметану жирністю 20% – 3,78%;
- крупу гречану – 2,93%;
- сметану жирністю 15% – 2,85%;
- сир твердий 50% – 0,93%;
- капусту білокачанну врожаю 2025 року – 0,85%.
Найбільше на 21 жовтня підвищилися ціни на огірки та томати.
Що стосується зниження цін, то падіння вартості відбулося на такі види продуктів як:
- яблука – 12,98%;
- сир м’який жирністю 9% – 12,87%;
- цибуля ріпчаста – 4,90%;
- цукор – 1,02%.
Незмінними залишились ціни таких продуктів як хліб з борошна пшеничного в/ґ, хліб з борошна пшеничного I гат., хліб житньо-пшеничний, батон, борошно пшеничне в/ґ, макаронні вироби, рис, пшоно, крупа манна, крупа вівсяна, олія соняшникова, картопля врожаю 2025 року, морква врожаю 2025 року, яловичина, яловичина без кістки, свинина, свинина без кістки, ковбаса варена першого сорту, ковбаса варена вищого сорту, м’ясо курей (птахофабрика), молоко 2,5% та масло вершкове 72,5%.
Раніше ми повідомляли, що Київською філією НДІ «Украгропромпродуктивність»проаналізовано норми продуктивності та витрати палива на процесу збирання кукурудзи за допомогою агрегату Massey Ferguson 7370 Beta + жатка GERINGHOFF RD 870 B.