Ціни на продуктових ринках Чернігова (станом на 25 листопада 2025 року)
Чернігівською філією НДІ «Украгропромпродуктивність» 25 листопада 2025 року проведено дослідження динаміки цін на продукти харчування на 2-х ринках міста Чернігова. Про це повідомила директорка філії Людмила БРАТИЦЯ.
Результати свідчать, що станом на 25.11.2025 порівняно із цінами на 11.11.2025 на ринках міста Чернігова підвищилась вартість продуктів харчування, а саме на:
- томати тепличні/польові – 26,89%;
- огірки тепличні/польові – 9,10%;
- крупу гречану – 6,28%;
- пшоно – 4,38%;
- свинину без кістки – 2,87%;
- батон – 2,28%;
- цибулю ріпчасту – 1,21%;
- хліб з борошна пшеничного I гат. – 1,09%;
- крупу вівсяну – 1,00%;
- картоплю врожаю 2025 року – 0,91%;
- хліб житньо-пшеничний – 0,84%;
- крупу манну – 0,72%;
- макаронні вироби – 0,64%;
- олію соняшникову – 0,18%;
- хліб з борошна пшеничного в/ґ – 0,17%;
- борошно пшеничне в/ґ – 0,04%.
Найбільше підвищилася ціна на томати тепличні/польові.
Що стосується зниження цін, то падіння вартості відбулося на:
- сир м’який жирністю 9% – 112,38%;
- хурма – 75,70%;
- яйця курячі II кат. – 38,15%;
- лимон – 34,44%;
- сир твердий 50% – 26,51%;
- сметану жирністю 15% – 16,74%;
- рибу живу – 16,18%;
- масло вершкове 72,5% – 12,90%;
- морква врожаю 2025 року – 11,80%;
- буряк врожаю 2025 року – 11,78%;
- м’ясо курей (птахофабрика) – 5,07%;
- цукор – 3,07%;
- яблука – 1,25%;
- рис – 0,20%.
Як бачимо найбільше ціна знизилася на сир м’який жирністю 9%.
Незмінними залишились ціни таких продуктів як капуста білокачанна врожаю 2025 року, яловичина, яловичина без кістки, свинина, сало, ковбаса варена першого сорту та ковбаса варена вищого сорту.
Раніше ми повідомляли, що Вінницькою філією НДІ «Украгропромпродуктивність» 11 листопада 2025 року проведено дослідження динаміки цін на продукти харчування міста Вінниця.