Ціни на продуктових ринках Чернігова (станом на кінець травня 2025 року) 

Ціни на продуктових ринках Чернігова (станом на кінець травня 2025 року) 

Чернігівською філією НДІ «Украгропромпродуктивність» на кінець травня 2025 року проведено дослідження цін на продукти харчування на 2-х ринках м. Чернігова — «Центральний» та «Полісся». Про це повідомила директорка філії «Чернігівагропромпродуктивність» Людмила БРАТИЦЯ.

Досліджувались роздрібні ціни на хліб з борошна пшеничного в/г, хліб з борошна пшеничного 1/г, хліб житньо-пшеничний, батон борошно пшеничне в/г, макаронні вироби, крупу гречану, манну та вівсяну, рис, пшоно, олію рафіновану соняшникову, цукор, овочі «борщового набору», томати, огірки, яблука, яловичину, яловичину б/к, свинину, свинину б/к, сало, ковбаси варені 1/г та в/г, мясо курей (птахофабрика), яйця курячі І та ІІ кат., молоко 2,5% у плівці, масло вершкове 72,5%, сир твердий 50%, сир мякий 9%, сметану жирністю 15% та жирністю 20%, рибу живу (короп).

Результати досліджень свідчать, що на кінець травня на ринках Чернігова підвищились ціни на хлібобулочні вироби (1,2-2,3%), цукор (0,1%), моркву (1,0%), буряк (3,9%), свинину б/к (0,3%), мясо курей (0,4%), огірки (50,9%) та яблука (29,0%):

Найбільше подорожчали яблука (29,0%) та огірки (50,9%).

За досліджуваний період знизились ціни тільки на:

Середні ціни на решту досліджуваного асортименту продуктів: борошно пшеничне в/г, макаронні вироби, крупу манну та вівсяну, рис, пшоно, олію соняшникову, яловичину, яловичину б/к, свинину, сало, ковбасу варену в/г та 1 гат., картоплю, буряк, капусту, сир твердий 50%, сметану жирністю 15% та жирністю 20% не змінились.

Раніше ми повідомляли, що науковці Інституту взяли участь у вебінарі з впровадження Системи сільськогосподарських знань та інновацій (AKIS).