Ціни на продуктових ринках Чернівців (станом на 11 листопада 2025 року)
Чернівецькою філією НДІ «Украгропромпродуктивність» 11.11.2025 проведено дослідження динаміки цін на продукти харчування міста Чернівці. Про це повідомляє директорка філії Галина ПРИШКО.
Результати свідчать, що станом на 11 листопада порівняно із цінами на 21 жовтня на ринках міста Чернівці підвищилась вартість переважної більшості продуктів харчування, а саме на:
- яйця курячі II кат. – 16,51%;
- томати тепличні/польові – 14,69%;
- огірки тепличні/польові – 10,66%;
- яйця курячі (птахофабрика) – 9,79%;
- картоплю врожаю 2025 року – 9,48%;
- моркву врожаю 2025 року – 9,10%;
- яблука – 18,89%;
- цибуля ріпчаста – 7,22%;
- олію соняшникову – 6,20%;
- буряк врожаю 2025 року – 5,72%;
- м’ясо курей (птахофабрика) – 1,12%;
- молоко 2,5% – 1,11%.
Отже, найбільше подорожчали яйця курячі II кат. та томати.
У свою чергу, зниження цін продуктів харчування за проаналізований період не відбулося.
Незмінна вартість продуктів харчування залишається на такі види як хліб з борошна пшеничного в/ґ, хліб з борошна пшеничного i г, хліб житньо-пшеничний, батон, борошно пшеничне в/ґ, макаронні вироби, крупа гречана, рис, пшоно, крупа манна, крупа вівсяна, цукор, капуста білокачанна врожаю 2025 року, яловичина, яловичина без кістки, свинина, свинина без кістки, сало, ковбаса варена першого сорту, ковбаса варена вищого сорту, масло вершкове, 72,5%, сир твердий 50%, сир м’який жирністю 9%, сметана жирністю 15%, сметана жирністю 20% та риба жива.
Раніше ми повідомляли, що станом на 11 листопада 2025 року збільшилася вартість борщового набору.