Ціни на продуктових ринках Чернівців (станом на 7 жовтня 2025 року)
Чернівецькою філією НДІ «Украгропромпродуктивність» 07.10.2025 проведено дослідження динаміки цін на продукти харчування міста Чернівці. Про це повідомляє директорка філії Галина ПРИШКО.
Результати свідчать, що на 7 жовтня порівняно із цінами на 23 вересня 2025 року на ринках міста Чернівці підвищилась вартість переважної більшості продуктів харчування, а саме на:
- томати тепличні/польові – 53,12%;
- огірки тепличні/польові – 24,20%;
- яблука – 20,04%;
- моркву врожаю 2025 року – 17,77%;
- сало – 12,54%;
- картоплю врожаю 2025 року – 8,37%;
- яловичину без кістки – 6,19%;
- буряк врожаю 2025 року – 5,74%;
- ковбасу варена першого сорту – 4,75%;
- свинину – 4,58%;
- хліб з борошна пшеничного I гат. – 4,01%;
- сметану жирністю 20% – 3,84%;
- яловичину – 3,49%;
- хліб з борошна пшеничного в/ґ – 3,40%;
- сметану жирністю 15% – 3,21%;
- сир м’який жирністю 9% – 3,01%;
- рибу живу – 2,61%;
- м’ясо курей (птахофабрика) – 2,20%;
- олію соняшникову – 1,84%;
- свинину без кістки – 1,70%;
- ковбасу варену вищого сорту – 1,31%;
- молоко 2,5% – 1,30%;
- хліб житньо-пшеничний – 1,28%;
- яйця курячі II кат. – 1,14%;
- борошно пшеничне в/ґ – 1,08%;
- батон – 0,96%;
- яйця курячі (птахофабрика) – 0,93%;
- масло вершкове 72,5% – 0,77%.
Отже, найбільше подорожчали томати тепличні/польові, огірки тепличні/польові та яблука.
Що стосується зниження цін, то станом на початок жовтня вартість продуктів харчування не змінювалася.
Незмінна вартість продуктів харчування залишається на такі види як макаронні вироби, крупа гречана, крупа вівсяна, цукор, капуста білокачанна врожаю 2025 року, цибуля ріпчаста та сир «російський» 50%.
Раніше ми повідомляли, що НДІ «Украгропромпродуктивність» на початок жовтня оприлюднив ціни на харчові продукти в Україні.