Ціни на продуктових ринках Київщини (станом на 21 жовтня 2025 року)
Київською філією НДІ «Украгропромпродуктивність» 21 жовтня 2025 року проведено дослідження динаміки цін на продукти харчування Київської області. Про це повідомила директорка філії Олена РОСКОКОХА.
Результати свідчать, що на кінець жовтня порівняно із цінами на 07.10.2025 на ринках Київської області підвищилась вартість продуктів харчування на:
- томати тепличні/польові – 13,60%;
- яйця курячі (птахофабрика) – 6,05%;
- цибулю ріпчасту – 1,24%;
- м’ясо курей (птахофабрика) – 1,17%;
- ковбасу варену першого сорту – 0,77%.
Найбільше ціни зросли на томати тепличні/польові.
Що стосується зниження цін, то станом на кінець жовтня вартість зменшилася на:
- картоплю врожаю 2025 року – 13,08%;
- моркву врожаю 2025 року – 11,78%;
- буряк врожаю 2025 року – 8,06%;
- яблука – 1,65%.
Незмінна вартість продуктів харчування залишається на такі види як хліб з борошна пшеничного в/ґ, хліб з борошна пшеничного I гат., хліб житньо-пшеничний, батон, борошно пшеничне в/ґ, макаронні вироби, крупа гречана, рис, пшоно, крупа манна, крупа вівсяна, олія соняшникова, цукор, капуста білокачанна врожаю 2025 року, огірки тепличні/польові, яловичина, яловичина без кістки, свинина, свинина без кістки, сало, ковбаса варена вищого сорту, молоко 2,5%, масло вершкове 72,5%, сир твердий 50%, сир м’який жирністю 9%, сметана жирністю 15%, сметана жирністю 20% та риба жива.
Раніше ми повідомляли, що Харківською філією НДІ «Украгропромпродуктивність» 21 жовтня 2025 року проведено дослідження динаміки цін на продукти харчування міста Харків.