Ціни на продуктових ринках Миколаєва (станом на 11 листопада 2025 року)
Миколаївською філією НДІ «Украгропромпродуктивність» 11 листопада 2025 року проведено дослідження динаміки цін на продукти харчування міста Миколаїв. Про це повідомляє директорка філії Наталія ГОРДІЮК.
Результати свідчать, що 11.11.2025 порівняно із цінами на 22.10.2025 на ринках міста Миколаїв підвищилась вартість продуктів харчування на:
- цибулю ріпчасту – 20,08%;
- яловичину – 16,72%;
- яйця курячі II кат. – 15,89%;
- макаронні вироби – 15,62%;
- хліб житньо-пшеничний – 10,23%;
- яловичину без кістки – 10,13%;
- хліб з борошна пшеничного в/ґ – 9,83%;
- моркву врожаю 2025 року – 9,52%;
- капусту білокачанну врожаю 2025 року – 7,50%;
- батон – 5,35%;
- крупу гречану – 5,18%;
- яблука – 4,89%;
- рибу живу – 3,51%;
- цукор – 3,25%;
- ковбасу варену першого сорту – 2,80%;
- свинину без кістки – 2,30%;
- ковбасу варену вищого сорту – 2,30%;
- сир твердий 50% – 1,95%;
- хліб з борошна пшеничного I гат. – 1,52%;
- масло вершкове 72,5% – 1,23%;
- свинину – 1,17%;
- крупу вівсяну – 0,90%;
- молоко 2,5% – 0,63%.
Найбільше ціни зросли на цибулю ріпчасту, яловичину, яйця курячі II кат. та макаронні вироби.
Що стосується зниження цін, то станом на кінець жовтня вартість зменшилася на:
- сметану жирністю 20% – 7,24%;
- сметану жирністю 15% – 5,13%;
- сало – 4,86%;
- огірки тепличні/польові – 4,79%;
- буряк рожаю 2025 року – 4,68%;
- рис – 4,57%;
- м’ясо курей (птахофабрика) – 1,28%.
Незмінна вартість продуктів харчування залишається на такі види як борошно пшеничне в/ґ, крупа манна, пшоно, олія соняшникова, картпля врожаю 2025 року та томати тепличні/польові.
Раніше ми повідомляли, що Херсонською філією НДІ «Украгропромпродуктивність» 11 листопада 2025 року проведено дослідження динаміки цін на продукти харчування міста Херсон.