Ціни на продуктових ринках Миколаєва (станом на 22 жовтня 2025 року)
Миколаївською філією НДІ «Украгропромпродуктивність» 22 жовтня 2025 року проведено дослідження динаміки цін на продукти харчування міста Миколаїв. Про це повідомляє директорка філії Наталія ГОРДІЮК.
Результати свідчать, що на кінець жовтня порівняно із цінами на 07.10.2025 на ринках міста Миколаїв підвищилась вартість продуктів харчування на:
- огірки тепличні/польові – 99,07%;
- яблука – 11,46%;
- капусту білокачанну врожаю 2025 року – 4,64%;
- крупу гречану – 4,25%;
- цукор – 2,71%;
- м’ясо курей (птахофабрика) – 2,15%;
- молоко 2,5% – 2,04%;
- пшоно – 1,75%;
- яйця курячі II кат. – 1,17%;
- сир твердий 50% – 0,71%.
Найбільше ціни зросли на огірки тепличні/польові.
Що стосується зниження цін, то станом на кінець жовтня вартість зменшилася на:
- цибулю ріпчасту – 12,45%;
- буряк врожаю 2025 року – 10,63%;
- картоплю врожаю 2025 року – 5,73%;
- свинину без кістки – 2,30%;
- сало – 1,53%;
- свинину – 1,52%;
- яловичину – 1,12%;
- яловичину без кістки – 1,07%;
- томати тепличні/польові – 0,77%;
- олію соняшникову – 0,71%.
Найбільше зменшилися ціни на цибулю ріпчасту та буряк врожаю 2025 року.
Незмінна вартість продуктів харчування залишається на такі види як хліб з борошна пшеничного в/ґ, хліб з борошна пшеничного I гат., хліб житньо-пшеничний, батон, борошно пшеничне в/ґ, макаронні вироби, рис, крупа манна, крупа вівсяна, морква врожаю 2025 року, ковбаса варена першого сорту, ковбаса варена вищого сорту, масло вершкове 72,5%, сметана жирністю 15%, сметана жирністю 20% та риба жива.
Раніше ми повідомляли, що Херсонською філією НДІ «Украгропромпродуктивність» 21 жовтня 2025 року проведено дослідження динаміки цін на продукти харчування міста Херсон.