Ціни на продуктових ринках Миколаєва (станом на 7 жовтня 2025 року)
Миколаївською філією НДІ «Украгропромпродуктивність» 7 жовтня 2025 року проведено дослідження динаміки цін на продукти харчування міста Миколаїв. Про це повідомляє директорка філії Наталія ГОРДІЮК.
Результати свідчать, що на початок жовтня порівняно із цінами на 23.09.2025 на ринках міста Миколаїв підвищилась вартість продуктів харчування на:
- огірки тепличні/польові – 37,70%;
- буряк врожаю 2025 року – 17,00%;
- томати тепличні/польові – 13,86%;
- картоплю врожаю 2025 року – 8,90%;
- яйця курячі II кат. – 5,13%;
- крупу гречану – 4,20%;
- рис – 1,08%;
- сир «російський» 50% – 0,74%.
Найбільше ціни зросли на огірки тепличні/польові.
Що стосується зниження цін, то станом на початок жовтня вартість зменшилася на:
- яловичину – 15,20%;
- яблука – 14,15%;
- цибулю ріпчасту – 11,79%;
- сало – 11,37%;
- рибу живу – 7,14%;
- яловичину без кістки – 4,93%;
- макаронні вироби – 4,75%;
- свинину – 4,30%;
- цукор – 2,74%;
- борошно пшеничне в/ґ – 1,20%;
- сметану жирністю 15% – 1,17%.
Найбільше зменшилися ціни на яловичину та яблука.
Незмінна вартість продуктів харчування залишається на такі види як хліб з борошна пшеничного в/ґ, хліб з борошна пшеничного I гат., хліб житньо-пшеничний, батон, пшоно, крупа манна, крупа вівсяна, олія соняшникова, капуста білокачанна врожаю 2025 року, морква врожаю 2025 року, свинина без кістки, ковбаса варена першого сорту, ковбаса варена вищого сорту, м’ясо курей (птахофабрика), молоко 2,5%, масло вершкове 72,5% та сметана жирністю 20%.
Раніше ми повідомляли, що Херсонською філією НДІ «Украгропромпродуктивність» 7 жовтня 2025 року проведено дослідження динаміки цін на продукти харчування міста Херсон.