Ціни на продуктових ринках міста Дніпро (станом на 11 листопада 2025 року)
Дніпропетровською філією НДІ «Украгропромпродуктивність» 11 листопада 2025 року проведено дослідження динаміки цін на продукти харчування міста Дніпро. Про це повідомила директорка філії Ірина МАСЛОВА.
Результати свідчать, що станом на 11.11.2025 порівняно із цінами 21.10.2025 на ринках м. Дніпро підвищилась вартість продуктів харчування на:
- огірки тепличні/польові – 46,39%;
- томати тепличні/польові – 30,58%;
- яйця курячі (птахофабрика) – 3,45%;
- м’ясо курей (птахофабрика) – 2,76%;
- свинину без кістки – 2,20%;
- крупу гречану – 1,82%;
- сало – 1,81%;
- хліб з борошна пшеничного в/ґ – 1,58%;
- макаронні вироби – 1,39%;
- яловичину без кістки – 1,05%;
- батон – 1,04%;
- масло вершкове 72,5% – 0,94%;
- ковбасу варену вищого сорту – 0,47%.
Найбільше з усіх продуктів харчування подорожчали огірки тепличні/польові та томати тепличні/польові.
Що стосується зниження цін, то вартість зменшилася на:
- цибулю ріпчасту – 34,63%;
- капусту білокачанну врожаю 2025 року – 30,81%;
- моркву врожаю 2025 року – 28,22%;
- яблука – 11,64%;
- цукор – 2,84%;
- молоко 2,5% – 2,44%.
Незмінна вартість продуктів харчування залишається на такі види як хліб з борошна пшеничного I гат., хліб житньо-пшеничний, борошно пшеничне в/ґ, рис, пшоно, крупа манна, олія соняшникова, картопля врожаю 2025 року, буряк врожаю 2025 року, яловичина, свинина, ковбаса варена першого сорту, яйця курячі II кат., сир твердий 50%, сметана жирністю 15%, сметана жирністю 20% і риба жива.
Раніше ми повідомляли, що Київською філією НДІ «Украгропромпродуктивність» 11 листопада 2025 року проведено дослідження динаміки цін на продукти харчування Київської області.