Ціни на продуктових ринках міста Дніпро (станом на 7 жовтня 2025 року)
Дніпропетровською філією НДІ «Украгропромпродуктивність» 7 жовтня 2025 року проведено дослідження динаміки цін на продукти харчування міста Дніпро. Про це повідомила директорка філії Ірина МАСЛОВА.
Результати свідчать, що на початок жовтня порівняно із цінами на 23.09.2025 на ринках м. Дніпро підвищилась вартість продуктів харчування на:
- цукор – 15,07%;
- буряк врожаю 2025 року – 6,47%;
- сало – 6,46%;
- свинину – 5,54%;
- м’ясо курей (птахофабрика) – 4,97%;
- свинину без кістки – 4,83%;
- яловичину без кістки – 3,63%;
- ковбасу варену першого сорту – 3,36%;
- олію соняшникову – 2,91%;
- хліб житньо-пшеничний – 2,67%;
- яловичину – 2,44%;
- ковбасу варена вищого сорту – 2,41%;
- батон – 1,96%;
- хліб з борошна пшеничного I гат. – 1,83%;
- хліб з борошна пшеничного в/ґ – 1,64%;
- рибу живу – 1,36%;
- масло вершкове 72,5% – 0,95%;
- сметану жирністю 15% – 0,93%;
- сметану жирністю 20% – 0,80%.
Найбільше з усіх продуктів харчування подорожчав цукор.
Що стосується зниження цін, то станом на кінець вересня вартість зменшилася на:
- огірки тепличні/польові – 24,37%;
- капусту білокачанну врожаю 2025 року – 22,54%;
- томати тепличні/польові – 21,41%;
- яблука – 13,98%;
- цибулю ріпчасту – 4,57%;
- молоко 2,5% – 1,90%.
Отже, найбільше подешевшали огірки, капуста та томати.
Незмінна вартість продуктів харчування залишається на такі види як борошно пшеничне в/ґ, макаронні вироби, крупа гречана, рис, пшоно, крупа манна, картопля врожаю 2025 року, морква врожаю 2025 року, яйця курячі (птахофабрика), яйця курячі II кат. та сир «російський» 50%.
Раніше ми повідомляли, що Миколаївською філією НДІ «Украгропромпродуктивність» 7 жовтня 2025 року проведено дослідження динаміки цін на продукти харчування міста Миколаїв.