Ціни на продуктових ринках міста Рівне (станом на 7 жовтня 2025 року)
Рівненською філією НДІ «Украгропромпродуктивність» 7 жовтня 2025 року проведено дослідження динаміки цін на продукти харчування міста Рівне. Про це повідомляє директорка філії Діана МІЩУК.
Результати свідчать, що на початок жовтня порівняно із цінами на 23.09.2025 на ринках міста Рівне підвищилась вартість на сім видів продуктів харчування, а саме:
- огірки тепличні/польові – 12,39%;
- томати тепличні/польові – 8,34%;
- свинину – 6,42%;
- рибу живу – 3,40%;
- яловичина – 2,58%;
- яйця курячі II кат. – 1,90%;
- свинину без кістки – 1,54%.
Найбільше подорожчали огірки тепличні/польові.
Що стосується зниження цін, то зміни відбулися на такі види харчових продуктів:
- цибулю ріпчасту – 11,70%;
- моркву врожаю 2025 року – 10,23%;
- капусту білокачанну врожаю 2025 року – 2,03%;
- картоплю врожаю 2025 року – 0,77%;
- яйця курячі (птахофабрика) – 0,25%.
Цього разу найбільше подешевшали цибуля ріпчаста та морква врожаю 2025 року.
Незмінна вартість продуктів харчування залишається на такі види як хліб з борошна пшеничного в/ґ, хліб з борошна пшеничного I гат., хліб житньо-пшеничний, батон, борошно пшеничне в/ґ, макаронні вироби, крупа гречана, рис, пшоно, крупа манна, крупа вівсяна, олія соняшникова, цукор, буряк врожаю 2025 року, яловичина без кістки, сало, ковбаса варена першого сорту, ковбаса варена вищого сорту, м’ясо курей (птахофабрика), молоко 2,5%, масло вершкове 72,5%, сир «російський» 50%, сир м’який жирністю 9%, сметана жирністю 15% та сметана жирністю 20%.
Раніше ми повідомляли, що філією «Сумиагропромпродуктивність» здійснено аналіз цін на харчові продукти станом на 7 жовтня 2025 року на двох ринках Сумщини.