Ціни на продуктових ринках Вінниці (станом на 7 жовтня 2025 року)
Вінницькою філією НДІ «Украгропромпродуктивність» 7 жовтня 2025 року проведено дослідження динаміки цін на продукти харчування міста Вінниця. Про це повідомив директор філії Юрій ЗАПРИЛЮК.
Результати свідчать, що на початок жовтня порівняно із цінами на 23.09.2025 на ринках Вінниці вартість продуктів харчування підвищилася на:
- свинину без кістки – 12,93%;
- сало – 10,23%;
- ковбасу варену першого сорту – 9,72%;
- свинину – 7,89%;
- яйця курячі ІІ кат. – 7,10%;
- яйця курячі (птахофабрика) – 4,09%;
- огірки тепличні/польові – 3,61%.
Більше підвищилися ціни на свинину без кістки, сало та ковбасу варену першого сорту.
Зниження цін цього разу відбулося на такі види продуктів:
- томати тепличні/польові – 29,42%;
- капусту білокачанну врожаю 2025 року – 16,69%;
- цибулю ріпчасту – 15,76%;
- картоплю врожаю 2025 року – 11,70%;
- моркву врожаю 2025 року – 11,43%;
- буряк врожаю 2025 року – 4,35%;
- ковбасу варену вищого сорту – 0,16%.
Найбільше подешевшали томати тепличні/польові.
Незмінними залишаються ціни на такі види харчових продуктів як хліб з борошна пшеничного в/ґ, хліб з борошна пшеничного I гат., хліб житньо-пшеничний, батон, борошно пшеничне в/ґ, макаронні вироби, крупа гречана, рис, пшоно, крупа манна, крупа вівсяна, олія соняшникова, цукор, яблука, яловичина, яловичина без кістки, м’ясо курей (птахофабрика), молоко 2,5%, масло вершкове, 72,5%, сир твердий 50%, сир м’який, жирністю 9%, сметана жирністю 15%, сметана жирністю 20% та риба жива.
Раніше ми повідомляли, що Одеською філією НДІ «Украгропромпродуктивність» 7 жовтня 2025 року проведено дослідження динаміки цін на продукти харчування міста Одеса.