Ціни продуктів харчування на ринках Ужгорода: тенденції кінця липня 2025 року

Філією «Закарпаттяагропромпродуктивність» в кінці липня 2025 р. було проведено дослідження роздрібних цін на двох продуктових ринках м. Ужгорода. Про це повідомляє директорка філії Юдіта КОВАЧ.
Аналізуючи цінову динаміку на ринках м. Ужгорода, можна відмітити підвищення середніх цін на групу товарів у порівнянні з 15 липнем 2025 року, а саме:
- томати тепличні/польові – 11,39%;
- яблука – 6,88%;
- хліб з борошна пшеничного I г – 6,16%;
- хліб житньо-пшеничний – 4,81%;
- сир “російський” 50% – 4,80%;
- батон – 3,98%;
- хліб з борошна пшеничного в/ґ – 3,40%;
- крупа манна – 3,41%;
- яйця курячі (птахофабрика) – 3,02%;
- молоко 2,5% – 1,95%;
- яйця курячі II кат – 1,71%;
- борошно пшеничне в/ґ – 1,08%;
- ковбаса варена вищого сорту – 1,03%;
- цукор – 0,79%;
- сир м’який жирністю 9% – 0,29%.
Загалом суттєвих збільшень цін не відбулося, а серед усіх продуктів найбільше подорожчали томати тепличні/польові.
Що стосується зменшення, то цього разу вартість знизилася на таки види продуктів як:
- морква 2025 р. – 73,02%;
- цибуля ріпчаста – 39,99%;
- морква 2024 р. – 22,96%;
- капуста білокачанна 2025 р. – 20,15%;
- буряк 2024 р. – 10,69%;
- огірки тепличні/польові – 10,67%;
- риба жива – 1,83%;
- свинина – 1,17%;
- свинина без кістки – 1,07%;
- м’ясо курей (птахофабрика) – 0,51%.
У цьому випадку найбільше падіння цін прийшлися на моркву врожаю 2025 року та цібулю ріпчасту.
А такі продукти як макаронні вироби, крупа гречана, рис, пшоно, крупа вівсяна, олія соняшникова, картопля 2025 р., буряк 2025 р., яловичина, яловичина без кістки, сало, ковбаса варена першого сорту, масло вершкове 72,5%, сметана жирністю 15% та сметана жирністю 20% в ціні не підвищилися.
Раніше ми повідомляли, що філією «Черкасиагропромпродуктивність» проведено дослідження динаміки цін основних продовольчих товарів на ринках міста Черкаси станом на 29 липня 2025 р.